Mijn London Marathon! #18

Mijn London Marathon! #18

Met nog maar zes weken te gaan, komt het echt allemaal dichtbij! Ik had een gewone trainingsweek afgelopen week, werkte goed aan mijn corespieren en liep wéér een 30er, zo blij mee! Hoe mijn 18e trainingsweek ging, lees je hieronder.

Ik begon de week lekker actief! Helaas heb ik geen mogelijkheid meer tot spinning op mijn werk, dus ben ik genoodzaakt om elders mij extra cardio uit te voeren. Maandag ben ik na werktijd direct doorgegaan naar de sportschool, voor 30 minuten cardio op de crosstrainer en afsluitend 5 minuten traplopen. Normaal deed ik het traplopen 20 à 30 minuten, maar om zware benen te voorkomen deed ik er maar 5. Een goed begin van de week!

Dinsdagavond is Running Girls Groningen avond! Ik liep rustig richting het Noorderplantsoen, trainde vanwege het onstuimige weer lekker mee en liep na de training weer terug naar huis. Totaal liep ik 7.5km met een mooie intervalprikkel.

Op woensdag had ik net als maandag een actieve rustdag. Ik deed het zelfde rondje in de sportschool, maar stond 45 minuten op de crosstrainer in plaats van 30. Stilzitten gaat mij gewoon niet goed af, dus deze actieve rustdagen vind ik heerlijk! De prikkel qua inspanning is echt minimaal, maar het gevoel dat ik iets gedaan heb voelt fijn.

Door weer en wind liep ik donderdag een pittige intervaltraining! Eentje die op dit moment op mijn favoriete intervaltrainingen lijstje staat. 800m aanzetten en 200m rust. Dit deed ik donderdag 8x (800m tempo 4:45/5:00 min/km) en ik liep ondanks de storm heerlijk!

Vrijdag heb ik eigenlijk altijd een echte rustdag. Ik neem dan voldoende rust om mijn lichaam fit te krijgen voor de lange duurloop die ik vaak op zaterdag loop. Toch ben ik afgelopen vrijdag even de deur uit geweest om een uur te wandelen. De zon scheen ineens, dus het moest gewoon!

In non-stop regen liep ik afgelopen zaterdag mijn 2e 30km, zo trots! Ik liep een fijn en constant tempo en mijn hartslag kon ik ondanks het weer relatief laag houden. Ik liet mij weer ergens afzetten, om vervolgens naar huis te rennen en zo optimaal mogelijk de harde wind te benutten. Waarom een duurloop zwaar maken en kans op een verhoogde hartslag als het ook makkelijker kan! Het gaat gewoon om de rustige kilometers en die heb ik met zeer veel voldoening gemaakt!

Zondag stond ik zonder zware benen op, maar had ik alleen een beetje stijve kuiten. Rustig een paar keer los gemaakt met de foamroller en in de middag 45 minuten, met goed voelende benen, hardgelopen.

Ik ben ontzettend blij met mijn afgelopen trainingsweek en heb gewoon zin in week 19! Hoe mijn komende trainingsweek gaat, lees je volgende week!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*