Mijn London Marathon! #10

Mijn London Marathon! #10

Mijn 10e trainingsweek die ik met jullie deel! Man wat gaat de tijd snel. Over 14 weken sta ik aan de start van de London Marathon. Hoe mijn trainingen afgelopen week ging, lees je hier.

Maandag was een actieve rustdag. Ik heb lekker 40 minuten gefietst op de spinningfiets en daarnaast lichte krachttraining gedaan voor benen, billen en core. Alle oefeningen met eigen lichaamsgewicht, niet te gek dus.

Afgelopen dinsdag was een zeer lange dag. Ik was van 08:00 – 21:30 uur aan het werk en kon helaas geen training geven en dus zelf lekker meedoen. Daarom ging ik tussen alle werkzaamheden door voor een snel rondje door Groningen. 4.2 kilometer op een lekker pittig tempo, precies wat ik nodig had om de hele dag (zittend) vol te kunnen houden. (Ik kan douchen op mijn werk, zo fijn.)

Woensdagmiddag had ik heerlijk de tijd voor een langere intervaltraining. 1 kilometer inlopen, 6x 4min/2min en 1 kilometer weer uitlopen. Deze dag deelde ik ook een blog over runner’s high, nou die had ik aardig te pakken! Het aanzetten ging makkelijk, zelfs met storm tegen, tijdens de rustmomenten herstelde ik goed en eenmaal thuis was ik zeer voldaan en nog vol energie.

Donderdag en vrijdag waren twee rustdagen, best lastig soms! Op donderdag kon ik gelukkig 45 minuten fietsen op de spinningfiets en deed ik een paar kuit- en biloefeningen, maar vrijdag deed ik niets. Door twee lange werkdagen was het wel een zeer goede timing om even niet te hoeven hardlopen. (Vrijdag was het trouwens nog maar 100 (!) dagen tot de London Marathon!)

Op zaterdag liep ik een lange duurloop, die vond ik pittig! Samen met Wilja (rechts op hoofdfoto) liep ik een grote ronde in het noorden van Groningen. De eerste kilometers vlogen voorbij, in het midden kreeg ik een klein dipje, maar kon het daarna gelukkig weer een beetje oppakken. De laatste 4 kilometer vond ik zwaar. Ik liep uiteindelijk 22.5 kilometer.

Mijn London Marathon 10
Heerlijk loopweer!

Zondag stond er een herstelloopje op het programma. Ik liep 3.5 kilometer heen en precies dezelfde route weer terug. Sommige mensen vinden dit dodelijk saai, ik vind het heerlijk! Ik kan mijn brein dan helemaal uitschakelen en dat geeft rust.

Afgelopen week liep ik alles volgens plan, maar voelden alle trainingen net even iets minder lekker dan eerdere weken. Werk was druk, wat veel stress gaf. Komende week is het hopelijk qua werk iets rustiger en voelen mijn trainingen beter aan! Plus, ik zal wat meer foto’s van mijn trainingsweek delen, vergeet ik nu steeds te maken.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*