Mijn hardloopvoornemens voor 2019!

Mijn hardloopvoornemens voor 2019!

Eigenlijk vind ik goede voornemens maken en opstellen aan het einde / begin van het jaar een beetje stom. Ik vind dat je eigenlijk het hele jaar door voornemens kunt opstellen en starten in plaats van dingen uitstellen en pas na de jaarwisseling aanpakken. Maar ik heb vijf hardloopdoelen opgesteld en hierbij horen een aantal hardloopvoornemens die nodig zijn om deze doelen te behalen! Hieronder vind je mijn 5 hardloopvoornemens voor 2019.

Mijn core niet vergeten!
Ik haat oprecht buikspieroefeningen en sla deze dan ook te vaak over. Een sterke core helpt mee mijn doelen te behalen dus in 2019 moet ik hier mee bezig! Ik ga eens goed zoeken naar coreoefeningen die ik wél leuk vind, die zijn er vast en zeker!

Duurlopen langzamer lopen
Een langzame duurloop heeft een positief effect voor mijn London Marathon doel! Hier wil ik dus iedere duurloop aan blijven werken. Het is soms zo verleidelijk om tempo op te voeren, in plaats van een pas op de plaats en op de juiste manier te blijven trainen. Goed op blijven letten dus!

Alle trainingen goed uitvoeren zoals ze bedoeld zijn
Bovenstaande goede voornemen is specifiek voor de duurloop, maar ik wil blijven opletten dat ik alle trainingen goed uit blijf voeren! Warming-up serieus nemen, intervaltraining of tempoloopje juist verdelen qua snelheid en energie en cooling-down niet vergeten! Een beetje streng, maar ik heb dit nodig om goed te kunnen trainen! Aanrommelen werkt nu richting London niet voor mij.

Afvallen
Ik ben zeker niet te dik en al helemaal niet ongezond, maar draag wel net iets te veel kilo’s mee. Dit zit mezelf soms in de weg bij het behalen van mijn doelen en de trainingen. Afgelopen maanden ben ik al iets afgevallen, maar ik vind nog steeds dat de paar extra kilo’s mijn hardloopprestaties in de weg zitten. Qua uiterlijk heb ik hier zelf geen last van, maar ik ‘zeul’ het allemaal wel iedere keer weer mee tijdens het hardlopen. Dus daarom moet er iets af! Hoeveel kilo’s er nu nog af ‘moeten’ weet ik niet, ga ik nog over nadenken. Maar alle beetjes helpen!

Anderen blijven motiveren!
Wat mij ontzettend motiveert, is anderen motiveren! Dus Running Girls Groningen blijft ook in 2019 nog bestaan (6e jaar alweer!) en op runninggirls.nl wil ik wat vaker tips delen om het hardlopen voor anderen makkelijker en leuker te maken! Want hoe meer ik andere mensen zie hardlopen, hoe gemotiveerder ikzelf raak.

Naast vijf hardloopdoelen ook vijf hardloopvoornemens! Te veel hardloopvoornemens werken mij alleen maar tegen. Plezier in het hardlopen houden is uiteindelijk het allerbelangrijkst! En hopelijk vink ik al mijn hardloopdoelen van 2019 af als ik mijzelf houd aan bovenstaande hardloopvoornemens!

Wat zijn jouw goede hardloopvoornemens voor 2019 en hoe pak je deze aan?

Succes!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*