Mijn hardloopvoornemens voor 2018!

Mijn hardloopvoornemens voor 2018!

Eigenlijk vind ik goed voornemens maken en opstellen aan het einde / begin van het jaar een beetje stom. Ik vind dat je eigenlijk het hele jaar door voornemens kunt opstellen en starten in plaats van dingen uitstellen en pas na de jaarwisseling aanpakken. Maar ik heb vijf hardloopdoelen opgesteld en hierbij horen een aantal hardloopvoornemens die nodig zijn om deze doelen te behalen! Met een paar ben ik al een tijdje bezig, andere hardloopvoornemens zijn nieuw! Aan onderstaande voornemens ga ik mijzelf dus proberen te houden, help je me mee?

Mijn core niet vergeten!
Ik haat oprecht buikspieroefeningen en sla deze dan ook te vaak over. Een sterke core helpt mee mijn doelen te behalen dus in 2018 ga ik hier zeker mee bezig! Ik ga eens goed zoeken naar coreoefeningen die ik wél leuk vind, die zijn er vast en zeker!

Meer intervallen!
Intervallen is echt mijn lievelings, maar ik doe het veel en veel te weinig! Juist met weinig tijd kan een intervaltraining ideaal zijn! Vaker doen dus! (lees hier wat een intervaltraining is)

Werken aan kracht en lenigheid!
Ik ben zo ontzettend stijf dat dit het lopen en herstel in de weg zit. Stijve kuiten, hamstrings en strakke onderrug na trainingen is vaste prik. Dit moet echt anders! Ik wil wat soepeler worden en daarnaast mijn spieren weer wat krachtiger maken in plaats van alleen maar hardlopen, zodat tijdens en de hardloopinspanning mijn lijf fitter voelt en sneller herstelt. Ik zou graag 1 á 2 keer lichte/zware krachttraining willen doen en waar kan rustige yoga-oefeningen.

Iets afvallen
Ik ben zeker niet te dik en al helemaal niet ongezond, maar draag wel net iets te veel kilo’s mee om mijn snelheid terug te krijgen. Afgelopen maanden ben ik al iets afgevallen, maar ik vind dat nog steeds iets te zwaar ben en dat de extra kilo’s mijn hardloopprestaties in de weg zitten. Qua uiterlijk heb ik hier zelf geen last van, maar ik ‘zeul’ het allemaal wel iedere keer weer mee tijdens het hardlopen. Dus daarom moet er iets af! Hoeveel kilo’s er nu nog af ‘moeten’ weet ik niet, ga ik nog over nadenken. Maar alle beetjes helpen!

Anderen blijven motiveren!
Wat mij ontzettend motiveert, is anderen motiveren! Dus Running Girls Groningen blijft ook in 2018 nog bestaan (5e jaar alweer!) en op runninggirls.nl wil ik wat vaker tips delen om het hardlopen voor anderen makkelijker en leuker te maken! Want hoe meer ik andere mensen zie hardlopen, hoe gemotiveerder ikzelf raak. Hoe ik runninggirls.nl verder vorm wil geven, deel ik dit weekend.

Naast vijf hardloopdoelen ook vijf hardloopvoornemens! Te veel hardloopvoornemens werkt alleen maar tegen! Plezier in het hardlopen houden is uiteindelijk het allerbelangrijkst! En hopelijk vink ik al mijn hardloopdoelen van 2018 af als ik mijzelf houd aan bovenstaande hardloopvoornemens!

Wat zijn jouw goede hardloopvoornemens en hoe pak je deze aan?

Succes!

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*