Mijn hardloopvoornemens voor 2017!

Mijn hardloopvoornemens voor 2017!

Mijn hardloopvoornemens voor 2017! Op heel internet word je nu vast dood gegooid met goede voornemens en ik ga hier lekker aan meedoen! Al moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat ik niet zo van 1 januari als startmoment hou. Als je echt iets wilt veranderen moet je gewoon NU beginnen en niet uitstellen tot een bepaalde datum. Maar omdat ik in het jaar 2017 een aantal doelen wil behalen (welke lees je hier), horen hier natuurlijk ook mijn hardloopvoornemens bij.

Plannen!
Door actieve baan komt het er soms op neer dat ik samen met mijn eigen trainingen iedere dag sport. Rust is super belangrijk en daarom schiet een hardlooptraining er soms bij in. Door een duidelijke planning te maken en mijn hardlooptrainingen om mij werk heen te plannen, hoop ik dat het trainen makkelijker gaat en ik zo min mogelijk hardlooptrainingen oversla.

Meer zonder horloge lopen
Ik kan mij ontzettend focussen op getalletjes. Hoe snel loop ik? Wat is mijn hartslag? Hoe ver heb ik nu al gelopen? Wat is mijn kilometergemiddeld? ETC! Tijdens een training kan dit mij ontzettend afleiden en in de weg zitten. Ik ga daarom het komende jaar minder met mijn horloge lopen. Geen afleiding, maar lekker vogels kijken en relaxt hardlopen.

Spierkracht onderhouden
Trouw mijn spierkracht blijven onderhouden, dit is er de laatste weken een beetje bij ingeschoten. Maar wil ik mijn doelen behalen, dan moet ik ook zeker mijn spieren weer wat sterker maken en sterk houden. Ook mijn core moet sterker! Mijn core trainen vind ik verschrikkelijk, maar het harde werken zal beloond worden.

Meer intervallen
Van intervallen word je sneller! En ik doe dit echt te weinig. De Running Girls trainen iedere dinsdagavond en hebben dan een intervaltraining. Ikzelf kom hier lang niet altijd aantoe en dat moet anders! Dus meer intervallen in 2017!

Yoga!
Ik ben zo ontzettend stijf, handen komen net iets onder mij knieën. Ik wil in dit nieuwe jaar leniger worden, zodat ik minder stijf ben en mij dus ook minder stijf voel. Hoe ik dit ga doen? Iedere ochtend YouTube aan en tien minuten beginnersyoga volgen.

Iets afvallen
Ik ben niet te dik en niet ongezond, maar draag wel net iets te veel kilo’s mee om mijn snelheid terug te krijgen. Afgelopen anderhalf jaar ben ik langzaam zwaarder geworden.  Qua uiterlijk heb ik hier zelf geen last van, maar ik zeul het allemaal wel iedere keer weer mee tijdens het hardlopen. Dus daarom moet er iets af! Hoeveel weet ik niet, ga ik nog over nadenken. Maar alle beetjes helpen!

Anderen blijven motiveren!
Wat mij ontzettend motiveert, is anderen motiveren! Dus Running Girls Groningen blijft ook in 2017 nog lekker doorgaan en op runninggirls.nl wil ik wat vaker tips delen om het hardlopen voor anderen makkelijker en leuker te maken! Want hoe meer ik andere mensen zie hardlopen, hoe gemotiveerder ikzelf raak.

Ik denk dat dit ze wel waren, genoeg voor nu! Te veel hardloopvoornemens werkt misschien alleen maar tegen! Het moet allemaal natuurlijk ook gewoon te doen zijn en leuk blijven! Plezier in het hardlopen houden is uiteindelijk het allerbelangrijkst!

Wat zijn jouw goede hardloopvoornemens en hoe pak je deze aan?

Succes!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*