Mijn hardloopdoelen voor de maand april!

Mijn hardloopdoelen voor de maand april!

Mijn hardloopdoel voor de maand april is volgens mij voor iedereen vrij duidelijk. Ik wil op 28 april de finish van de London Marathon halen. Hoe en in welke tijd, dat maakt mij niet uit. Die medaille én een keer een marathon te hebben gelopen, daar ga ik voor! Wel heb ik mezelf drie hardloopdoelen gegeven voor de komende maand, zo hoop ik op 28 april zo goed mogelijk aan de start te staan.

In gesprek gaan met verschillende marathonlopers
Een paar weken geleden voegde ik 10 marathontips van 10 marathonlopers samen in één blog. Eigenlijk voor mezelf inventariseerd, maar de tips deelde ik natuurlijk graag met jullie. Afgelopen zondag liep ik toevallig samen met marathoner Sabine de Zandvoort Cicuit Run. De tips en motiverende woorden die ik van haar kreeg, gaven mij zo veel motivatie voor London. Komende weken ga ik dit vaker doen; in gesprek gaan met verschillende marathonlopers. Al die tips en ervaringen geven energie en motivatie. En met komend weekend de Rotterdam marathon in het vooruitzicht, zullen er genoeg marathonverhalen volgen, nu al zin in!

Taperen serieus nemen 
Ik kan zo ontzettend slecht stilzitten. Natuurlijk blijf ik hardlopen in de taperweken, maar ik moet mezelf blijven aanspreken om ook voldoende rust te nemen, dat weet ik nu al. Ik zal mezelf nog wat meer verdiepen in de theorie en de gedachten achter het taperen. Wat taperen betekent én wat dat met mij doet zal ik hier op runninggirls.nl de komende maand delen.

Luisteren naar mijn lichaam
De komende 3.5 week moet ik van mezelf goed luisteren naar mijn lichaam. Pijntjes en bijvoorbeeld vermoeidheid niet negeren, maar goed naar luisteren. De komende weken zal een training missen écht niet meer uitmaken, een pijntje negeren echter wel. De finish halen is mijn doel, de trainingen perfect uitvoeren niet.

Drie doelen dus, waar ik mezelf aan wil houden. Informatie en motivatie inwinnen, taperen serieus nemen en luisteren naar mijn lichaam. De komende weken kun je in de rubriek Mijn London Marathon mijn avonturen, aan de hand van trainingsdagboeken, verder volgen.

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*