Mijn favoriete rondje!

Mijn favoriete rondje!

Als loper heb je er sowieso eentje, je favoriete rondje. Ik heb er meerdere, maar als ik er toch echt eentje zou moeten kiezen, dan is mijn favoriete rondje een relaxte vijf kilometer dwars door de stad en het Noorderplantsoen. Een lekker rondje die ik het liefst in de ochtend loop, zodat ik de hele stad en het Plantsoen nog voor mijzelf heb.

Ik start mijn favoriete rondje altijd bij de rotonde op de Korreweg, ik woon hier in de buurt en dit is een fijn begin- en eindpunt. Warming-up richting de rotonde, daar even rekken en strekken en dan los. Via de Korreweg en de Nieuwe Ebbinge kom ik uit bij de grachten en sla ik linksaf. Normaal is het op dit stuk super druk, maar in de ochtend dus lekker rustig. Via de Sint Jansstraat kom ik op de Grote Markt en steek ik deze over richting de Aa Kerk. Na een lus langs de Westerhaven, ren ik vervolgens weer langs de grachten naar het Noorderplantsoen. In het Plantsoen kom je bijna niemand tegen in de vroege ochtend. Enkel en alleen medehardlopers of honden die hun baasje uitlaten. Met kleine lusjes doorkruis ik het Noorderplantsoen, pak af en toe een heuveltje mee en sluit mijn favoriete rondje voldaan af. Een vijf kilometer route dwars door de stad.

Nu vraag je je misschien af; waarom deel ik mijn favoriete rondje? Mij helpt het enorm om een vaste route te hebben waarvan ik weet dat die altijd fijn en mooi is. Dit motiveert mij om de deur uit te stappen. Ik weet hoelang de route is en wat ik onderweg tegenkom. Ik weet hoelang ik er overdoe en zo weet ik dus hoe laat ik de wekker moet zetten zodat ik mijn favoriete rondje kan rennen.

Voor wat extra motivatie kun jij samen met Nationale Nederlanden de uitdaging aangaan om net dat ene extra en favoriete rondje ook te gaan rennen. Via deze link kun je je aanmelden. En als jij de uitdaging aangaat en in de komende twee weken minimaal vijf kilometer rent (zoals bijv. mijn favoriete rondje), verdien jij een gratis Hardlopen met Evy hardloopschema in de app van Evy (ter waarde van €3,99) of een waardebon van Runnersworld . Een leuk kleinigheid, voor een kleine moeite en voor wat extra motivatie! Ga jij de uitdaging aan?

En als je dan toch lekker bezig bent! Deel dan gelijk je favoriete rondje met #lekkerrondje, zodat ook ik kan zien wat jullie favoriete rondjes zijn en hoe het met het trainen gaat. Succes!

One Comment

  1. Pingback: Hardlopen in Groningen - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*