Hardlopen in Groningen

Hardlopen in Groningen

Voor mij is het van zelfsprekend, hardlopen in Groningen. Maar wat nou als je hier net woont, toerist bent of misschien één van deze plekken nog niet ontdekt hebt? Daarom in deze blog, locatietips waar je goed en mooi kunt hardlopen als je in Groningen woont of bijv. vakantie viert. Enjoy!

Noorderplantsoen.
Voor de hand liggend, maar dit is midden in de stad één van de leukste plekken om hard te lopen. Het Plantsoen zelf is niet zo groot, maar met de vele ‘heuvels’ erg uitdagend te maken. Een rondje Plantsoen is +/- twee kilometer, maar zig zaggend kom je al snel op meer. Met leuke kronkelende paadjes, wisselingen van veldjes en water en de verschillende heuveltjes is het Noorderplantsoen een mooie en uitdagende plek om hard te lopen.

Langs het Reitdiep
Een lang fietspad langs het Reitdiep dat richting het noorden van Groningen gaat. Het fietspad start bij de Jumbo aan de Wilhelminakade 21. Volg dit pad helemaal langs het water en keer aan het einde om. Heen en weer lopen is +/- acht kilometer.

Hardlopen in Groningen

Het Kardinge.
Het Natuurgebied Kardinge ligt aan de noordoostkant van de stad. Bij het natuurgebied kun je makkelijk parkeren met de auto of je fiets kwijt. Als je van de parkeerplaats richting het meer loopt, tussen de bedrijven en het meer doorloopt, vind je aan het einde de start van rondje 4 mijl. Deze route brengt je dwars door het Natuurgebied Kardinge en heeft een afstand van 6.4 kilometer. Mocht je iets verder willen lopen, maak dan eens een lusje door het Wijkpark (naast start 4 mijl). In dit stukje natuur loop je tussen de Herefordrunderen. De stad ligt om de hoek, maar toch waan je je in de natuur. Ideaal om de drukte van de stad even te vermijden.

Stadspark.
Groen, heuveltjes en een uitgezet kilometer parcours om de vijver. Het stadspark is groot genoeg om heerlijk te kunnen hardlopen. Dit park ligt aan de oostkant van Groningen en is voor hardlopers ideaal. Je hebt er veel ruimte en parkeermogelijkheid.  Een ideale plek om goed te kunnen hardlopen in Groningen.

Hardlopen in Groningen

Langs het van Starkenborghkanaal.
Langs het noorden van de stad ligt het van Starkenborghkanaal. Langs dit kanaal is het prachtig hardlopen. Loop je aan de ene kant heen en aan de andere kant weer terug dan kom je op +/- 7 à 8 km. De lange rij bomen en de passerende schepen, maken deze route groen en niet saai. Langs het kanaal geeft een landelijk gevoel en je waant je echt even buiten de stad.

Oosterparkbuurt en Pioenpark.
Midden in de wijk Oosterparkbuurt liggen een aantal vijvers met veel groen. Rond om deze vijvers kun je perfect hardlopen en fijn intervallen. Qua hardlopen is het hier totaal niet druk en heb je alle ruimte. Mocht je dus eens een andere route willen lopen, maar wel midden in de stad willen blijven; loop dan eens je rondjes rondom deze vijvers.

Hardlopen in Groningen

Hoornsemeer en Paterswoldsemeer
Aan de zuidkant van Groningen liggen het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer. Om deze twee meren heen ligt veel natuur en smalle fietspaden waar hardlopen prima kan. Een ronde om de twee meren is +/- 10 kilometer. Wil je niet te ver, maar toch in dezelfde omgeving lopen; loop dan een rondje om de kleine variant van deze twee meren, namelijk de Hoornseplas.

Hardlopen in Groningen kent dus mooie en diverse mogelijkheden, dit is bijv. één van mijn favoriete rondjes. En ben je een keertje op een dinsdagavond in Groningen en weet je niet waar je moet lopen? Train dan gezellig met ons mee! (klik hier voor meer info)

Mocht je een route missen of vragen hebben over één van de locaties. Stuur dan even een berichtje (info@runninggirls.nl) of laat een reactie achter hier onder.

2 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*