Leukste hardloopwedstrijden van juli en augustus!

Leukste hardloopwedstrijden van juli en augustus!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je zeven hardloopwedstrijden die in juli en augustus plaats zullen vinden. Ik heb zelf nog geen run gepland, wie weet loop ik mee met de Bommen Berend loop. Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke runs er in juli en augustus plaats zullen vinden, lees dan verder. Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Kardingerun voor Bikkels
Dit jaar is de vierde editie van de Kardingerun. Een run waar je niet alleen hardloopt, maar ook over verschillende hindernissen moeten klimmen en klauteren. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden en finishen feestelijk in de 400m schaatshal in Sportcentrum Kardinge. Ga jij de uitdaging aan?

Locatie: Groningen
Datum: 1 juli
Afstanden: 16km, 8km, en 5km

Den Haag Urban Trail
In heel veel steden is de Urban Trail al geweest, maar aankomende zondag is de Urban Trail in Den Haag. Wil jij hardlopen door o.a. de Paleistuin van Noordeinde, Bioscoop Pathé of dwars door het Haags Historisch Museum? Schrijf je dan in en geniet van een leuk avontuur dwars door Den Haag!

Locatie: Den Haag
Datum: 2 juli
Afstanden: +/- 10 km

Midzomermarathon Apeldoorn
Zelf heb ik nu drie keer meegedaan aan de Midwintermarathon in Apeldoorn, maar dat er een zomereditie is heb ik gemist, jammer! Ik kan de 8e helaas niet, maar als deze run net zo leuk is als de Midwintermarathon dan had ik zeker mee willen doen! Het is een prachtig groen en uitdagend parcours rondom Apeldoorn.

Locatie: Apeldoorn
Datum: 8 juli
Afstanden: 7,5km, 15km, 21.1km en 42.2km

Halve marathon Lauwersoog – Ulrum
Tijdens deze run moet je duimen dat de wind goed staat! In een rechte lange lijn en pas tijdens het laatste deel een paar bochten, loop je van Lauwersoog naar Ulrum. Komt de wind uit de verkeerde hoek dan heb je non-stop wind tegen en wordt deze halve marathon een zeer zware uitdaging.

Locatie: Lauwersoog – Ulrum
Datum: 29 juli
Afstanden: 21.1 km

Groene Ster Avondloop
Voor de mensen vanuit het noorden die zin hebben in een groene run. Op woensdagavond kun je in Leeuwarden bij het natuurgebied De Groene Ster meelopen tijdens de Avondloop. De run bestaat nog niet zo lang en wordt door AV Lionitas en Loopgroep Leeuwarden georganiseerd. Het parcours gaat door het prachtige en rustige natuurgebied De Groene Ster.

Locatie: Groene Ster (Leeuwarden)
Datum: 9 augustus
Afstanden: 5km en 10km

Fit Fun Run
Hoe stoer is dit! Running Girl van de week Debbie organiseert haar eigen hardloopwedstrijd. De Fit Fun Run wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er zijn leuke prijzen te winnen, alle deelnemers krijgen een medaille en de opbrengst van de kidsrun gaat naar het Ouderenfonds. Echt een super initiatief en knap om je eigen run te organiseren. Woon je in de buurt van Harmelen, neem dan een kijkje op de website en schrijf je in voor deze gezellige run!

Locatie: Harmelen
Datum: 27 augustus
Afstanden: 5km, 10km en 1km kidsrun.

Bommen Berendloop
Ik weet niet waarom, maar tijdens de Bommen Berenloop is het altijd warm. Maar zelfs met de warmte blijft het een ontzettende leuke en gezellige run! De start en finish is op de Atletiekbaan van Groningen Atletiek. Tip voor alle lopers, vergis je niet bij het finishen. Als je de atletiekbaan oploopt moet je nog een ronde! Ik hoop ook dit jaar aan de start te kunnen staan

Locatie: Groningen
Datum: 27 augustus
Afstanden: 6,4km, 10km, 21.1km en kidsrun

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

Ren jij tijdens één van deze runs een vijf kilometer? Lees dan deze tips voor een snellere vijf kilometertijd!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*