Hardlopen in Berlijn!

Hardlopen in Berlijn!

Hardlopen in Berlijn kan perfect! De stad heeft lange, brede en groene straten met een fijne stoep om op hard te lopen. Ik heb al een aantal keer van Berlijn mogen genieten en liep er vorige jaar de halve marathon van Berlijn! Het is natuurlijk een super grote stad en daarom vind je hieronder een overzicht waar hardlopen in Berlijn goed kan!

Volg de muur
Berlijn is een stad met een grote geschiedenis. Door heel Berlijn loopt een stenen route die aangeeft waar ooit de muur stond. Volg deze stenen en slinger dwars door de stad. Je komt langs toeristische trekpleister zoals Checkpoint Charlie en natuurlijk de Brandenburger Tor, maar de muur/route loopt ook langs rustige, maar gezellige straatjes.

Vliegveld Tempelhofer Feld
In het zuiden van de stad ligt dit verlaten vliegveld. Op dit terrein kun je fietsen, skeeleren en natuurlijk hardlopen! Tijdens warme dagen picknicken mensen gezellig op het gras, maar de landingsbanen zijn een prima plek voor jouw hardlooprondje.

Tiergarten park.
Berlijn is een ontzettende groene stad en heeft vele parken, maar één van de bekendste is het Tiergarten park. Brede lanen, smalle paadjes of een beetje trail, het kan in het Tiergarten park allemaal. Vergeet hier niet je telefoon of routekaartje. Het park ligt wat gek en door de vele bochten raak je snel het overzicht kwijt.

Hardlopen in Berlijn
Bij de Berliner Dom en langs de Spree

Langs de Spree
Dwars door Berlijn loopt de Spree. Het is een brede rivier met op vele stukken een wandelpad ernaast. Moe van het hardlopen? Geniet dan van een drankje bij één van de vele stadsstranden of loungeplekken die je aan de Spree tegenkomt.

Door de wijken Mitte of Kreuzberg
De Mitte en Kreuzberg zijn één van de hipste en gezelligste wijken die ik ben tegengekomen tijdens mijn citytrips. Het zijn gezellige wijken met veel groen. Het leven vindt hier ook echt op straat plaats. Ren door de straten en de verschillende parkjes en sluit af met een drankje bij een hippe, maar zeer gezellige kroeg.

Wedstrijden in Berlijn
De marathon van Berlijn vindt altijd plaats in het najaar en kent een zeer snel parcours. Wil je net als ik een keer aan de start staan van de halve marathon? Deze vindt plaats in het voorjaar. Zoek en boek!

Ik ben echt enorm Berlijnfan, maar ken echt nog niet de hele stad! Mochten er nou straten, wijken of parken waar je mooi en fijn kunt hardlopen ontbreken, laat dan even een reactie achter of stuur mij een mailtje (info@runninggirls.nl)

Viel Spaß!

Klik hier voor andere Hardlopen in… locaties!

One Comment

  1. Pingback: Let's Run Marrakech! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*