Halve van Haren (12.3km)

Halve van Haren (12.3km)

Eigenlijk had ik dit stukje gisteren na de run gelijk online willen zetten, maar hangen (schaatsen kijken) en sociale verplichtingen in de avond zaten een blogje schrijven in de weg. In mijn vorige raceverslag beloofde ik dat ik meer foto’s zou maken. Nog niet helemaal gelukt, omdat ik daar totaal niet mee bezig ben tijdens raceday, wennen! In Berlijn zal ik beter mijn best doen en veel foto’s maken!

Rond 10:30 uur haalde Esther, Sharina en mij op met de auto om samen richting Haren te gaan, gezellig! In de auto werd er gesproken over onze doelen voor vandaag en wat we aan moesten tijdens de run. Prachtige dag, in het zonnetje was warm, maar de wind aardig fris, dilemma’s!

Nummer op spelden

Eenmaal in Haren haalde we ons startnummers op, kozen we voor de juiste outfit en spelden we de nummers op. Ik heb een keer eerder meegelopen met de Halve van Haren (toen ook de 12.3km) en wist dat het aardig druk kon zijn. De hele sporthal stond vol met zenuwachtige mensen, die net als ons zich aan het klaar maken waren voor de race.

Start halve van Haren
Sharina & Esther richting start.

Om 12:00 uur klonk het startschot voor de halve marathon en om 12:10 uur waren wij samen met de 5 kilometer lopers aan de beurt. Met een klein beetje zenuwen begon ik aan de race. Net als vorige week was mijn doel; een gemiddelde van 5:20 min/km kunnen vasthouden tijdens de race. Vorige week gelukt (5:18 min/km) alleen liep ik toen 10 kilometer en nu 12.3. De eerste kilometers was ik een beetje onrustig, ik vond niet gelijk mijn tempo en was te veel bezig met de mensen om mij heen. Rond kilometer 5 kon ik dit loslaten en liep ik heerlijk! Omgeving Haren is erg mooi en omdat het parcours weinig bochten kent, kon ik mijn tempo vasthouden zonder steeds te hoeven afremmen en aanzetten. Bij de laatste 3 kilometer kreeg ik het een beetje lastig, niet mentaal, maar mijn kuiten hadden er geen zin meer in. Gelukkig kon ik dit loslaten en mijn tempo erin houden. Ik heb ontzettend genoten van de race, geen drang gehad om te wandelen, mijn doel gehaald (5:12 min/km), niet tot het gaatje gegaan en erg blij met mijn eindtijd; 1:03:16! Halve van Haren, tot volgend jaar!

Finish halve van Haren

Op naar Berlijn!

Liefs,

Kelly

One Comment

  1. Pingback: Berlijn! Week 11. - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*