Ga ik het echt doen?

Ga ik het echt doen?

Zeg nooit nooit dat is wat iedereen steeds tegen mij zei als ik aangaf dat ik nooit een hele marathon zal gaan lopen! Ik had genoeg redenen om het niet te doen en die noemde ik maar al te graag iedere keer op. Maar toch knaagde het af en toe een beetje aan me. Ik houd ontzettend van hardlopen en van een uitdaging, het mezelf moeilijk maken en met mezelf een strijd aangaan. Het trainen voor een marathon en er ook nog eentje lopen zou de grootste uitdaging ooit zijn en ik zou mezelf zeker in de weg gaan zitten, dus de strijd moeten aangaan, eigenlijk een top combi dus!

Op 22 april zat ik voor de tv, 5 uur lang heb ik met allemaal emoties naar de London Marathon gekeken. De topatleten gevolgd en zien finishen, maar ook het ‘gewone volk’ binnen zien komen. En op die ochtend begon de kriebel.. Mijn vader is geboren en getogen in London, dus de helft van mijn roots ligt daar. De familie woont net buiten London en alles wat ook maar een beetje met Engeland te maken heeft, doet me iets. Als ik er dan toch ooit een marathon ga lopen, dan moet het de London Marathon zijn.

En dat is wat ik op 28 april 2019 ga doen!

Ik ga de London Marathon lopen!

Vraag me nog niet hoe, vraag me niet wat nu en vraag me al helemaal niet of ik er zin in heb. Ik vind het allemaal nog te spannend en ver weg! Wel heb ik vanaf nu iedere maand, week en dag nodig om mezelf voor te bereiden voor de 42km die ik hard ga lopen! Vroeger vond ik 200m sprint eigenlijk al te ver en zijn mijn halve marathons mentaal altijd een dingetje, dus dat gaat nog wat worden, maar komt goed!

Ik ben ingeloot bij TUI Sports en ga dus samen met anderen die kant op! Een kamer alleen vond ik wat te duur, mijn aanhang slaapt namelijk gewoon bij de familie, maar ik ga tijdens dit weekend mijn kamer en dit avontuur delen met een andere fanatieke hardloopster (Marianne). We kennen elkaar niet, maar we hebben er nu al zin in!

Het hoge woord is er uit, ik ga een marathon lopen en ik kan er nu eindelijk over kletsen!
Natuurlijk ga ik mijn marathontraject delen, maar voor nu laat ik het even een beetje rusten.

 

3 Comments

  1. Pingback: Hoe ik mijn duurlopen loop en waarom ik ze op deze manier loop! - Running Girls

  2. Pingback: Mijn tien mooiste loopmomenten van 2018! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*