Eindelijk weer iets kunnen doen!

Eindelijk weer iets kunnen doen!

Jeetje wat gaat de tijd toch snel! Een dikke twee weken geleden ging ik flink door mijn enkel en voor mijn gevoel is het nog maar een paar dagen geleden. Het gaat nu best oké, maar vorige week viel alles even tegen. Ik had verwacht dat mijn enkel fitter zou zijn en ik eigenlijk geen last zou hebben na een weekje echt rust, helaas was dit niet het geval!

Mijn enkel heeft afgelopen week ontzettend lopen zeuren en diep van binnen ik ook. Ik weet echt wel dat het allemaal goed komt, maar ik merk dat sporten echt mijn uitlaatklep is. Die hartslag moet een paar keer in de week omhoog en het liefst doe ik iedere dag wel iets. De verkering begint hier langzaam ook een beetje last van te krijgen en dat verdient hij natuurlijk niet!

Afgelopen week heb ik 2x relaxt gefietst op een spinningfiets en een soort van coretraining gedaan. Coretraining mag ik het eigenlijk niet noemen, zo weinig oefeningen waren het er, maar goed heb de buikspieren een beetje geprikkeld!

Gisteren leek het wel hardloop D-Day! Veel grote hardloopevents stonden op het programma en voor mijn gevoel liep iedereen gisteren hard, behalve ik. Klinkt zielig, is het niet! Want ik vind het ook super leuk om die vele hardlopers te volgen, maar wat wilden mijn benen graag die hardloopstappen zetten! Ik bleef verstandig en dacht, ik ga fietsen! Ik heb helaas geen racefiets, dus ging ik een blokje om op mijn vertrouwde stadsfietsje! Brace om, sportkleding aan en gaan!

Wat was dat fijn! Eindelijk mijn hartslag omhoog en mijn benen laten branden, fijn! Ik fietste door het Groningse landschap met een gemiddelde van 24km/uur en werd door wielrenners raar aangekeken, maar boeien! Door de brace zat mijn enkel goed vast en voelde ik geen pijn tijdens het fietsen. Helaas was mijn enkel na de inspanning het er niet zo mee eens en heb ik de rest van de dag heerlijk gehangen en rustig aan gedaan.

Na 16(!) dagen niets doen was gisteren misschien iets te gek, maar het was wel ontzettend fijn! Komende dagen en weken blijf ik braaf mijn enkeloefeningen doen en bouw ik het fietsen langzaam op om aan mijn conditie te kunnen werken, zodat ik straks fit mijn eerste hardloopstappen kan zetten!

Tot de volgende update!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*