Dit kan je doen op een rustdag!

Dit kan je doen op een rustdag!

Rust in één van de belangrijkste trainingen, maar wat te doen op een rustdag? Voor sommigen slaat deze blog nergens op, die weten maar al te goed wat te doen met een rustdag. Maar vind je het lastig om rust te houden en weet je niet zo goed wat te doen en hoe je met een rustdag om moet gaan? Lees dan even verder!

Rust is voor sportieve mensen lastig, maar rust betekent heus niet direct hangen op de bank en niets doen. Na intensief trainen kunnen hersteltrainingen op een rustdag ook rust zijn. Bijvoorbeeld een stukje fietsen zonder hard aanzetten of even wandelen in plaats van rennen. Een rustdag betekent dus niet direct niets doen, maar even iets minder is soms wel nodig. Met onderstaande opties kom jij een rustdag alsnog voldaan door!

Plan je rustdag, maar maak ook een planning voor de rustdag zelf.
Klinkt ontzettend dwangmatig, maar niet wetende wat je met je rustdag aan moet, kan vervelend voelen op de dag zelf. Je hebt het gevoel iets te moeten doen, maar het mag even niet. Bedenk daarom voor jezelf wat je op je rustdag wilt gaan doen. Stukje wandelen, fietsen, rustig zwemmen of plan een grote schoonmaak. Op deze manier voelt de dag toch voldaan in plaats van nutteloos en zoekende.

Gebruik de rustdag om je nieuwe trainingen te plannen.
Ben je tijdens je rustdag gemotiveerd om toch iets te doen in plaats van hangen en netflixen? Plan je nieuwe trainingsweken! Gebruik je motivatie om je komende training te plannen.

Bewegen mag gewoon, maar met mate! 
Een beetje bewegen kan natuurlijk gewoon, al is een dag helemaal niets doen soms ook even goed, maar kun je echt niet stilzitten, beweeg dan met mate! 30 minuten wandelen, 30 minuten rustig fietsen of dobberen in het zwembad zijn goede beweeg-alternatieven op een rustdag.

Verzorg jezelf! 
Ik weet niet hoe het met jullie voeten o.a. is, maar mijn voeten worden er niet beter op van al dat lopen. Gebruik je extra tijd op een rustdag voor verzorging. Pedicure, lekker dobberen in een warm bad of een dagje na de spa inclusief massage. Enjoy!

Leer meer over voeding en sporten.
Een rustdag is een ideaal moment om eens je eetpatroon te analyseren. Heb je een doel voor ogen en train je hard? Dan kan meer leren over voeding en sporten zeker geen kwaad! Meer energie verbranden dan dat er binnenkomt kan een vermoeiend gevoel geven. Om goed te kunnen presteren en herstellen heb je o.a. van alle macrovoedingsstoffen (Eiwitten, Koolhydraten en Vetten) voldoende nodig. Ik kom hier later (in een andere blog) nog een keertje op terug!

Laat je motiveren door anderen! 
Nestel jezelf op de bank met een goed tijdschrift of boek over hardlopen, neus eens rond op verschillende hardloopwebsites of speur sociale media af naar mensen die jou motiveren! Let wel op. Wat een ander doet, hoef jij natuurlijk niet te kunnen of te doen! Laat alles wat je leest en ziet je motiveren, niet demotiveren en onzeker maken. Je bent bezig met je eigen doel en traject! Hoe snel, ver of vaak iemand ook loopt. We zijn allemaal hardlopers!

Hopelijk kom je met bovenstaande ideeën je rustdag een beetje door. Zelf wandel ik graag een rondje, lees en leer ik graag nog meer dingen over voeding, sporten en hardlopen of hang ik ontzettend lui op de bank en kijk een serie.

Hoe pak jij je rust en vermaak je jezelf op een verplichte rustdag?

One Comment

  1. Pingback: Mijn London Marathon! #9 - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*