De leukste hardloopwedstrijden van september en oktober 2019!

De leukste hardloopwedstrijden van september en oktober 2019!

De leukste hardloopwedstrijden van september en oktober 2019! In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van tevoren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een kort overzicht van de leukste hardloopwedstrijden van september en oktober 2019! Zelf weet ik nog niet aan welke start ik sta. Jammer genoeg zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Run Winschoten
Bij deze run heb ik 2x keer gekeken en heb ik een keertje meegedaan met de 10×10! Ik kwam vooral om te kijken naar de hardlopers die tijdens de Run van Winschoten deelnamen aan de 100 (!) km, bizar! Echt iets wat ik nooit zou doen! Om het voor veel hardlopers toegankelijk te maken staat er dus ook een 10x10km op het programma, erg leuk om aan mee te doen. Dus voor alle fanatieke langeafstandlopers. Dit jaar komt de run misschien iets te vroeg, maar wie weet volgend jaar?

Locatie: Winschoten
Datum: 13 & 14 september
Afstanden: 50km, 100km en 10x10km

De Campus Trail
Deze gezellige en unieke run is een aanrader voor alle Groningers! Voor de 3e keer krijgen lopers de kans om de Campus Groningen (locatie Zernike) eens van de andere kant te bekijken. Ben jij student en zit jij iedere week in één van de gebouwen die deelnemen aan de Campus Trail? Schrijf je dan in en bekijk de gebouwen eens van een hele andere kant.

Locatie: Groningen (locatie Zernike)
Datum: 20 september
Afstand: +/- 4 mijl. (6.4km)

Damloop by night
Sinds een paar jaar organiseert de organisatie van de Dam tot Damloop ook de Damloop by night! Een 8km dwars door het gezellige Zaandam. Voor wie dus optimaal wil genieten van het Dam tot Dam weekend kan dus deelnemen aan twee runs! Een feestelijke, maar fanatieke run op zaterdag en een serieuse, maar fijne loop op zondag!

Locatie: Zaandam
Datum: 21 september
Afstanden: 8km

Dam tot Damloop
Ik vind dit één van de leukste hardloopwedstrijden om aan deel te nemen! Elk jaar is het weer een feest om te mogen hardlopen van Amsterdam naar Zaandam. En elke keer vind ik de run mega zwaar, maar geniet ik volop! Mijn Dam tot Damloop tips vind je hier!

Locatie: Amsterdam – Zaandam
Datum: 22 september
Afstanden: 16.1km

Singelloop Utrecht
Ik heb nog nooit aan de start gestaan van de Singelloop, maar het lijkt mij echt een mooie run. Dwars door het centrum van Utrecht en langs de grachten. Geen idee of het een snel en fijn parcours is, maar gezellig is het vast en zeker!

Locatie: Utrecht
Datum: 6 oktober
Afstanden: Kids run, 5km & 10km

4 Mijl van Groningen
Dit jaar is alweer de 33e editie van de 4 Mijl van Groningen. Een hardloopwedstrijd die maar drie bochten kent en waar het langs de hele route één groot feest is. De start is in Haren en de finish in het centrum van Groningen. Kinderen, ouderen, bedrijven, scholen en profatleten staan ieder jaar gemotiveerd aan de start en door die diversiteit is de 4 Mijl van Groningen ontzettend leuk om aan deel te nemen. Ik denk dat ik dit jaar wel weer mee wil doen!

Locatie: Groningen
Datum: 13 oktober
Afstanden: 6,4km

Marathon Eindhoven
Mocht het noorden iets te ver zijn, in het zelfde weekend van de 4 Mijl van Groningen is de Marathon van Eindhoven! Een heel weekend lang vinden er verschillende runs plaats waar je uit kunt kiezen. Ik ben nog nooit in Eindhoven geweest voor een hardloopevenement, maar ik weet zeker dat lopen in het zuiden een feestje zal zijn!

Locatie: Eindhoven
Datum: 12 & 13 oktober
Afstanden: kids run, 5km, 10km, halve marathon, marathon estafette & marathon

Amsterdam marathon
Weer een marathon, maar gelukkig ook de mogelijkheid om een korte afstand te lopen. Ik ben twee keer aanwezig geweest als supporter tijdens de Amsterdam Marathon en zo ontzettend genoten! Zelf dus nooit aan de start gestaan, maar ik hoor van veel hardlopers om mij heen dat het een erg leuke run is om aan mee te doen en de finish in het Olympisch stadion een unieke ervaring is!

Locatie: Amsterdam
Datum: 20 oktober
Afstanden: kids run, 8km, halve marathon & marathon

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

 

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*