De leukste hardloopwedstrijden van januari en februari 2018!

De leukste hardloopwedstrijden van januari en februari 2018!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van tevoren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je acht hardloopwedstrijden die in januari en februari plaats zullen vinden. Ik doe in deze maanden mee met de Egmond aan Zee halve marathon. Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke leuke runs er in januari en februari plaats zullen vinden, lees dan verder. Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Run Forest Run
De organisatie van Run Forest Run organiseert door het hele land prachtige trail runs. In de maanden januari en februari kun je deelnemen aan twee runs. Eentje door het Drents Friese Wold en eentje bij Dwingelderveld. Prachtige routes door natuurlijke gebieden waar je normaal niet komt.

Locatie: Appelscha & Dwingeloo
Datum: 13 januari en 10 februari
Afstanden 5,15, 26 en 46 kilometer (Appelscha) 14, 25 en 36 kilometer (Dwingeloo)

Egmond aan zee
Mijn allereerste halve marathon liep ik in Egmond aan Zee en dit jaar sta ik weer aan de start! Een super zwaar parcours, maar ik vond het geweldig en heb er zin in! Een lang stuk over het strand en terug door de duinen. Je ziet ontzettend af, maar geniet 100% van alles wat hardlopen is. Is de halve net iets te ver, dan kun je ook deelnemen aan de 10.5km.

Locatie: Egmond aan Zee
Datum: 14 januari
Afstanden: halve marathon en 10.5 kilometer

MIND Blue Monday Run
Een mooi initiatief om het taboe die er heerst rondom depressie aan het daglicht te brengen. Sponsorloopjes dwars door het land met verschillende afstanden. Met jouw donatie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. (Info van hierboven via: Running Girl Goudje. Goudje loopt 15 januari mee in Groningen.)

Locatie: Groningen, Amersfoort, Nieuwegein en Vinkeveen
Datum: 15 januari
Afstanden: Verschillende afstanden

Vondelparkloop (Light the Night & Race the day!)
De Light the Night run, is een tien kilometer parcours dwars door het Vondelpark inclusief vele gezellige lichtjes. Met de lichtshows en de hardlopers met looplampjes om is het één groot feest en gezelligheid. Kun je op zaterdagavond niet? Niet getreurd! De traditionele Vondelparkloop is op zondag 21 januari. Gezelligheid en een prachtig parcours gegarandeerd!

Locatie: Vondelpark Amsterdam
Datum: 20 & 21 januari
Afstanden: 10 kilometer (20 januari) en 3.5, 6.7 en 10 kilometer (21 januari)

Dutch Coast Ultra Run by Night
Over het strand lopen is natuurlijk zwaar, maar om 22:00 uur starten en dan voor een 100km run inclusief 65 kilometer strand is natuurlijk ultra zwaar! Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, maar alleen al midden in de nacht kijken halverwege het parcours lijkt mij al een heel mooi avontuur!

Locatie: Start Den Helder en Finish wisselt per afstand.
Datum: 26 januari
Afstanden: 25, 50, 75 en 100 kilometer

Midwinter marathon
Een prachtige loop door en om Apeldoorn. Tijdens de Midwinter marathon heb je de keuze uit verschillende afstanden. Doordat er een 25 en een 16 kilometer op het programma staan, is dit een ideale run ter voorbereiding van een voorjaars hele of halve marathon. Omgeving Apeldoorn is niet vlak, wat een flinke uitdaging kan zijn. Nieuw dit jaar; op 3 februari kun je deelnemen aan de marathon.

Locatie: Apeldoorn
Datum: 3 & 4 februari
Afstanden: marathon (3 februari) & kidsloop, 8, 16.1 en 25 kilometer (4 februari)

Groningen Urban Trail
Met de keuze uit twee verschillende afstanden is er voor iedere hardloper de mogelijkheid om deel te nemen. Op 18 februari kun je genieten van unieke gebouwen, het mooie Groningen en kom je hardlopend op plekken waar je misschien normaal niet komt.

Locatie: Groningen
Datum: 18 februari
Afstanden: 5 of 10 kilometer

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*