Running Girl van de week: Goudje!

Running Girl van de week: Goudje!

Running Girl Goudje is mijn laatste Running Girl van de week, van dit jaar! Running Girl Goudje is een fanatieke loopster met een doel! Ze is running therapeut en sinds kort heeft ze haar eigen praktijk. Voor het goede doel staat Running Girl Goudje op 15 januari aan de start van de Blue Monday Run en loopt ze een halve marathon! Ik stelde haar graag een aantal hardloopvragen en hieronder kom je ook meer te weten over dat goede doel!

Hoi, ik ben Goudje, 31 jaar, ik woon in Groningen en werk als jobcoach en loopbaancoach. Ik begeleid mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en tijdens werk. Een leuke, uitdagende baan waar ik veel verschillende mensen ontmoet. Hardlopen doe ik vooral om mijn hoofd leeg te maken en lekker in beweging te zijn. Mede om die reden heb ik vorig jaar besloten om een opleiding tot running therapeut te doen en in september naast mijn baan een praktijk als running therapeut geopend  heb: Run Fee Groningen.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Hoewel ik altijd vrij sportief ben geweest en echt van alles heb gedaan: jazz ballet toen ik jong was, wielrennen, bootcamp, de sportschool, zeilen. Is hardlopen altijd een terugkerende bezigheid geweest: lekker laagdrempelig en makkelijk. Toch had ik altijd een haat-liefde verhouding met hardlopen, als het een tijdje niet goed genoeg ging, stopte ik weer. Totdat ik twee jaar geleden mee deed met de 4 mijl van Groningen, ik was in een super slechte conditie en had totaal niet getraind, maar wat was het leuk! Al die mensen langs de kant, de gezelligheid en het feit dat je mee doet met zo’n groot evenement. Vanaf toen ging ik regelmatiger hardlopen en deed ik regelmatig mee met de dinsdagavond training van de Running Girls Groningen. Dit gaf me regelmaat, ik werd fitter en ook mentaal voelde ik me beter. Ook deed ik steeds vaker mee met loop evenementen.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment train ik voor mijn eerste halve marathon. Een hele bijzondere, want het is een sponsorloop. Op 15 januari wordt de Blue Monday Run georganiseerd in Blauwe Stad en andere plaatsen in Nederland. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt stichting MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat het taboe rondom depressie verder wordt doorbroken.

(Wil je goudje en het goede doel helpen? Doneren kan hier!

Running Girl Goudje

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn wens is om meer mensen te helpen met hardlopen doormiddel van running therapie, omdat ik weet dat hardlopen niet alleen leuk is en goed voor je lichaam, maar ook goed voor je hoofd.

Ik ben geen lange afstandsloper, dus heb niet echt een marathon op mijn bucketlist staan. Wel vind ik het super leuk om op andere plekken in de wereld te gaan hardlopen, tijdens vakanties gaat mijn hardloopkleding dan ook altijd mee.

Waar loop je het liefste hard?
Ik hou van afwisseling, ik woon in de stad en vind het heel gezellig om door de stad te rennen, maar een leuke run in de natuur vind ik ook heerlijk!

Wanneer loop je het liefste hard?
Het liefste loop ik ’s ochtends hard, vooral als ik er alle tijd voor heb. Lekker ontbijten, schoenen aan en zien waar ik uit kom!

Running Girl GoudjeWat eet je voor en na het lopen?
Ligt aan het moment waarop ik ga hardlopen, maar ik hou er niet specifiek rekening mee. Wel probeer ik niet te ‘zwaar’ te eten voordat ik ga hardlopen, want dat merk je de hele rit.

Hoe motiveer jij jezelf?
Hardlopen zit behoorlijk ingesleten in mijn systeem, maar soms heb ik echt motivatie nodig, vooral voor langere trainingen. Ik motiveer mezelf door me regelmatig in te schrijven voor een hardloop evenement, zoals de Blue Monday Run, de Groene 4mijl of de Dam tot Damloop. Verder weet ik dat ik me altijd beter voel na het rennen en dat is voor mij een hele belangrijke motivatie.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik hou van zwart, dus ik loop meestal in een donkere outfit: donker shirt en donkere tight, met hele kleurige nikes eronder.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Het is niet echt één herinnering, maar sinds kort loop ik hard met een vriendin, zij had een paar maanden geleden nooit gedacht dat ze ooit zou gaan hardlopen, maar ze heeft de smaak te pakken en dat vind ik zo tof!

Én ik heb afgelopen september de Dam tot Damloop gelopen en dat was een hele leuke ervaring: super gezellig en mijn eerste langere afstand.

Running Girl GoudjeMet wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Klaas Boomsma! Op dit moment lees ik zijn boek ‘Ren voor je leven’ waarin hij vertelt hoe hij mede door hardlopen van zijn verslavingen is afgekomen. Inspirerende man en inspirerend verhaal!

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Loop niet alleen maar voor de prestatie: doe ook eens je horloge af en je muziek uit. Loop zonder doel en geniet van de sport, het buiten zijn en alles wat er om je heen gebeurt!

Oh ja en als je net begint met hardlopen: het hoeft niet zo snel, hou je het niet vol, ga dan iets langzamer lopen. Niet erg en de kans is groot dat je het dan langer volhoudt.

Wat een eer om Running Girl van de week te mogen zijn. Mijn goede voornemen voor 2018 is dat ik weer vaker naar de training op dinsdag kom, afgelopen tijd te weinig tijd gehad, maar het is altijd super gezellig en een interval training eens in de week is meer dan welkom!
Tot snel!

Je kunt deze fanatieke Running Girl volgen via haar Instagram of via haar eigen website. Wil je Running Girl Goudje steunen en het goede doel helpen? Klik dan hier!

One Comment

  1. Pingback: De leukste hardloopwedstrijden van januari en februari 2018! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*