Dam tot Damloop 2018!

Dam tot Damloop 2018!

Dam tot Damloop 2018 en mijn 5e keer! Ieder jaar is de Dam tot Damloop een feestje, zie ik af en geniet ik! Eigenlijk zou ik samen met mijn broer(tje) aan de start staan dit jaar, maar hij is helaas geblesseerd. Wel heeft Tim samen met mijn ouders (door weer en wind) langs de kant gestaan, zo fijn! De weersomstandigheden die er zondag waren heb ik tijdens een Dam tot Damloop nog nooit gehad, maar stiekem vond ik het wel fijn! Hoe mijn 10 Engelse Mijl ging, lees je hieronder.

Dam tot Damloop 2018
Mijn ouders zijn goed voorbereid (ik heb het dus niet van een vreemde..)

De Dam tot Damloop is zo groot dat terwijl ik samen met mijn ouders in de auto zat richting Amsterdam, de eerste lopers al finishten. Dat werkte ontzettend motiverend! Rond 11:30 uur word ik afgezet bij het veerpontje op Noord, waar mijn broertje net van de veerpont afstapte. Hij de auto in naar het eerste aanmoedigingspunt, ik de pont op richting centraal station en de start!

Dam tot Damloop 2018
Laatste kilometers van de toppers kijken!
Dam tot Damloop 2018
De wissel bij het pontje. Tot straks!

Ook dit keer (en misschien door het weer nog wel drukker) is het centraal station overspoeld met lopers. Met een beetje medelijden voor alle toeristen die geen idee hebben wat er aan de gang is, ga ik opzoek naar de Hema. Geen spelden in de envelop, was ik vergeten helaas, dus moest ik nog snel spelden kopen! Half uurtje later en met mijn nieuwe spelden op zak ontmoette ik Running Girl Silvana en gingen we op zoek naar het SNS bank verzamelpunt. Via de SNS kon ik gelukkig een uurtje eerder starten en dat vond ik ontzettend fijn, nogmaals thanks!

Dam tot Damloop 2018
Drukte!

Heel stom, maar ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik gedaan heb tussen het nummer ophalen en de start. Door de regen is het allemaal zo snel gegaan. Niet buiten een beetje wachten op de start, maar alles tot op de minuut gepland zodat ik zo min mogelijk nat zou worden, maar wat ik precies heb gedaan, weet ik niet. Een kleine vijf minuten voor het startschot stond ik (gelukkig nog warm en een soort van droog) in het startvak, klaar om te vertrekken! Ik loop eigenlijk altijd heel fijn in de regen, dus had ik er helemaal zin in!

Dam tot Damloop 2018
De start!

Om 13:30 uur klonk voor onze groep het startschot en na 200 meter had ik direct al irritaties naar verschillende lopers. Zoveel mensen die alle waterplassen aan het ontwijken waren dat het gewoon gevaarlijk was. Je schoenen waren toch al kletsnat, het hele wegdek was nat, dus waarom in godsnaam die rare sprongen! Irritaties blokkeren, niet mee bemoeien, bocht om en de tunnel in! Dit punt bezorgt mij altijd kippenvel. Voor wie de Dam tot Damloop ooit heeft gelopen, weet direct waar ik het over heb; de trommels! Met opzwepende muziek en het zien van honderden lopers voor je loop je dus de IJtunnel in, mooi moment!

Dam tot Damloop 2018
Zo blij met mijn supporters!

De eerste kilometers vlogen voorbij en ik liep heerlijk! Op één van de viaducten stonden mijn ouders en broertje, zo fijn! Ik zie ze altijd al van ver en dat werkt zeer motiverend. De kilometers gingen makkelijk voorbij en het voelde alsof ik uren zo door kon gaan. Ondanks de regen was er best nog wat support langs de kant. Niet heel veel, maar wie er stond had lawaai, dank! Zelfs nadat ik over de helft was liep ik nog steeds ontzettend fijn, alleen rond kilometerpunt 10 kreeg ik het ineens zwaar. Het nieuwe deel van het parcours was winderig en dat sloeg ineens op mijn natte benen. Uit het niets werden mijn bovenbenen zwaar en kropen de kilometers voorbij. Gelukkig stonden daar mijn ouders en Tim ineens weer, had ik niet verwacht! Ik moest ze even melden dat het zwaar was en liep voetje voor voetje door. Mijn tempo zakte langzaam in en het doel wat ik voor ogen had moest ik langzaam laten gaan.

Dam tot Damloop 2018
De finish!

Met nog twee kilometer te gaan draaide ik de Zuiddijk op en kreeg ik nieuwe energie. Benen waren nog steeds even zwaar, maar mijn motivatie werd weer wat opgepept. De Zuiddijk is namelijk ieder jaar zo gezellig en druk. Dit jaar helaas iets minder publiek (logisch), maar de muziek was heerlijk! Motiverende en opzwepende nummers tot en met de finish hebben mij het laatste stuk er doorheen geholpen. Bij het opdraaien van de finishstraat kon ik gelukkig nog een beetje versnellen, stonden daar ineens mijn moeder en broertje en finishte ik met een trots en voldaan gevoel.

Ik liep helaas niet wat ik voor ogen had (onder de 1:30). De tijd bleef staan op 1:31:01, maar een paar uur na de finish zeker blij mee! Ondanks de regen was mijn 5e Dam tot Damloop een succes! Tot volgend jaar!

Dam tot Damloop 2018

Papa, mama en Tim, bedankt! En thanks iedereen voor de lieve whatappjes en berichtje, zo leuk om na het finishen terug te lezen!

2 Comments

  1. Pingback: 7 redenen waarom hardlopen in de herfst zo fijn is! - Running Girls

  2. Pingback: 96 kilometer in september! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*