Brooklyn Half Marathon raceverslag van Jasmijn!

Brooklyn Half Marathon raceverslag van Jasmijn!

Ik ben zo ontzettend trots op Jasmijn! Iedere dinsdagavond trainde ze altijd gezellig en hard mee met de Running Girls Groningen trainingen, maar op dit moment woont Jasmijn in New York! Ze kreeg de kans om deel te nemen aan de Airbnb Brooklyn Half Marathon en vroeg aan mij of ik haar zou willen helpen, natuurlijk wilde ik dat! Schema gemaakt, streng geweest, aangepast waar nodig en genoten van het proces! En gisteren was het dan eindelijk zover, she did it! Jasmijn haar eerste halve marathon en dat in een toptijd, trots! Haar raceverslag lees je hier!

Mijn eerste halve marathon: de ‘Airbnb Brooklyn Half Marathon’ zit erop en ik vond het GE-WEL- DIG! Dankzij het trainingsschema dat Kelly voor mij heeft gemaakt, heb ik deze halve marathon zo goed kunnen lopen! Super bedankt Kelly! Benieuwd naar hoe mijn eerste halve marathon ging? Dat lees je in dit raceverslag!

Brooklyn Half Marathon

De wekker ging om 04:45 uur, maar moeite met opstaan had ik niet want ik was me toch zenuwachtig! Omdat ik geen keuken en koelkast (alleen een magnetron) tot mijn beschikking heb hier in New York, had ik havermout, rozijnen en een banaan opgespaard om dit als ontbijt te kunnen eten. Koffie kon natuurlijk niet ontbreken, dus om 05:00 uur liep ik over straat naar een diner in de buurt om koffie te halen. Deze zijn allemaal 24/7 open en het was daar al aardig druk met mensen die terugkwamen van het stappen, maar ook gewoon mensen in pak aan het ontbijt. Grappig om te zien! Na mijn ontbijtje en de koffie meet ik mijn running buddy Maxine om 05:55 uur in de lobby om met de metro naar de start te gaan.

Als we rond 06:45 uur bij de start bij Grand Army Plaza (bovenkant van Prospect park) zijn aangekomen en door de detectiepoortjes zijn, gaan we meteen in de rij voor de wc staan. Deze is echt bizar lang, maar we hebben genoeg tijd. Ook is het gelukkig 15 graden koeler dan de dagen daarvoor, dus perfect hardloopweer!

Brooklyn Half Marathon

Het startvak sluit om 07:20 uur en daar gaan we vervolgens nog een keer naar de wc. Het zekere voor het onzekere nemen he ;). Nu ben ik er echt helemaal klaar voor! Het Amerikaanse volkslied wordt gezongen (lekker nationalistisch weer ;)) en dan klinkt om 07:45 uur het startschot voor Wave 2. De eerste 10/11 km zouden het zwaarste worden (lees: heuvelachtig), dus ik had me voorgenomen me niet te ergeren aan de drukte, niet teveel moeite te doen om mensen in te halen, langzaam te beginnen en dan maar zien hoe ik er na die 10/11 km voor sta. Dit ging helemaal volgens plan!

De eerste 5km waren zo voorbij, ik keek op mijn horloge en schrok er bijna van. Gaat het echt zo snel?! Ik kom alle heuvels goed over en er staan zoveel mensen je met onwijs grappige en leuke borden je aan te moedigen, waardoor de tijd super snel gaat. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren! Voordat ik het weet staat de 10 km op mijn horloge… Ik wil niet dat het zo snel voorbij gaat! Wel zie ik dat ik 2 minuten achter loop op mijn beoogde finish tijd (onder de 2 uur).

We lopen Prospect park uit en vanaf dit punt wordt de route vlakker. Een lange weg (Ocean Parkway) recht naar beneden naar Coney Island (het strand van New York). De gehele autoweg is afgezet en ziet zwart van de hardlopers. Precies zoals Kelly mij had aangeraden drink ik bij elke waterpost die ik tegenkom al rennend een slok water, want stoppen wil ik niet. Daarnaast stop ik om de 3 km een winegum in mijn mond die mijn ouders uit Nederland hebben meegenomen (tegelijkertijd met mijn kauwgom, want daar loop ik altijd mee). Alles gaat nog steeds super goed en ik ben nog lang niet moe, daarom besluit ik te versnellen en tijd te gaan inhalen. Ik wist dat dit een saaier stuk zou worden en ik had vooraf besloten om zonder muziek te rennen, dus in mijn hoofd ben ik alvast dit raceverslag aan het schrijven en heb ik wat liedjes gezongen (niet hardop hoor, ook in mijn hoofd ;)). Dat werkt prima als afleiding.

Het versnellen gaat goed, ik begin steeds meer tijd in te lopen en ik heb het rond de 15 km eigenlijk nog steeds niet zwaar. Als ik de 17 km gepasseerd ben merk ik wel dat ik wat moe wordt, maar daarom zet ik juist nog even aan! Ook omdat ik zie dat ik het misschien nog binnen de 2 uur kan halen…

De laatste 2 km, ben ik nog harder gaan lopen. Ik wilde wel over de finish komen met het gevoel dat ik niet meer harder had kunnen lopen en dat is gelukt! Met een official finish time van: 01:59:36 heb ik mijn eerste halve marathon binnen de 2 uur gerend!

Ik was echt een beetje beduusd toen ik over de finish kwam, zoveel mensen, opeens was ik aan het strand en keek ik tegen het reuzenrad en de achtbanen van Coney Island aan. Bizar! Ik was zo blij, ook al wist ik toen nog niet wat mijn tijd was want Strava was er op het laatst mee opgehouden, op mijn horloge had ik meer kilometers dan 21,1 km en ik had nog geen ontvangst op mijn mobiel.

Brooklyn Half Marathon

Toen ik verder doorliep stroomde de appjes binnen, in de running app ging het helemaal los en zo lief om te lezen hoe iedereen meeleefde en trots was! Daarna belde mijn moeder me en kwamen er allemaal meiden vanuit de Webster Apartments me knuffelen! Zo lief allemaal! Ik eet nog een bakje met cheese fries en omdat het wat regenachtig is pakken we de metro terug naar huis.

Wat een ervaring! Nu ik dit schrijf ben ik helemaal kapot, maar zo voldaan. IK WIL WEER!

Brooklyn Half Marathon
Samen met runningbuddy Maxine!
Brooklyn Half Marathon
Cheese fries!
Brooklyn Half Marathon
Moe maar zeer voldaan in de metro terug naar huis!

5 Comments

  1. Pingback: RUNNING | Airbnb Brooklyn Half Marathon #2 - mood42day

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*