Running Girl van de week: Jasmijn!

Running Girl van de week: Jasmijn!

Running Girl Jasmijn is één van de meiden die er vanaf het begin bij is geweest. Drie jaar lang traint ze trouw elke dinsdagavond met ons mee en geeft elke training alles. Jasmijn blijft ongeacht het weer, motivatie, een dipje of andere tegenslagen altijd lachen en zal je dan ook nooit mopperend of chagrijnig zien hardlopen. Jasmijn motiveert ons met haar positieve houding enorm en daarom stelden wij haar graag een aantal hardloopvragen.

Wat super leuk om Running Girl van de week te zijn! Dank jullie wel, want door jullie ben ik nu een Running Girl!  

Ik ben Jasmijn, geboren en getogen in het mooie Haarlem en ik ben naar Groningen verhuisd om daar te gaan studeren. Ik woon in een super gezellig meiden huis genaamd de Pink Panters en ben ik nu bezig met mijn Master Marketing en vind dit echt ontzettend interessant en leuk! Daarnaast werk ik bij Wadapartja en hou onwijs van sporten. Dit doe ik al mijn hele leven, maar wel op een hele andere manier. Zo ben ik na het behalen van mijn VWO diploma naar de dansacademie (Codarts) in Rotterdam gegaan, want dansen was echt mijn grote passie! Deze ben ik hier helaas kwijt geraakt en heb daarom besloten te stoppen en heel iets anders te gaan doen. Geen dans meer voor mij, maar wel heerlijk naar de sportschool en hardlopen! Daarnaast heb ik, omdat ik schrijven en foto’s maken heel leuk vind, mijn eigen blog: www.mood42day.nl. Naast al dit ga ik ook graag op reis, zo ben ik afgelopen januari in mijn eentje naar Peru geweest! Dit was echt GEWELDIG! Ik hoop nog veel van de wereld te gaan zien!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben begonnen met hardlopen door Running Girls Groningen! Toen Marit en ik collega’s werden, nam ze mij een keer mee naar RGG en sindsdien ben ik elke dinsdag die ik kon naar RGG gegaan. Dit is nu bijna 3 jaar geleden, dus zo ben ik 3 jaar geleden met hardlopen begonnen. Daarvoor was ik zwaar in de overtuiging dat ik niet gemaakt was om hard te lopen en had na 10 minuten lopen al last van mijn kuiten… Dus voor alle ‘ik ben niet gemaakt voor hardlopen’ mensen, begin gewoon en na ongeveer een jaar wordt het leuk en wil je niet meer anders!

Running Girl Jasmijn

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor? 
Ik ga met team fit with marit en maybelline in oktober 8 km rennen. Omdat ik 8 km wel al vaker ren wil ik proberen deze 8 km in 42 min te gaan lopen. Nu is het hardop gezegd, nu moet ik wel. Haha! Wat ik wel lastig vind is dat het nog best ver weg is en dat ik altijd meer en mindere hardloop periodes heb. Ik hoop dat ik zoals het nu gaat vast kan houden en dan moet het wel gaan lukken!  

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn hardloop droom is de marathon van NYC lopen. Het was eigenlijk het idee dat ik dit samen met mijn vader ging doen, maar ik denk dat dit niet meer heel realistisch is, dus hoop ik dat ik mijzelf zover krijg dit toch een keer voor elkaar te krijgen!

Running Girl Jasmijn

Waar loop je het liefste hard?
In Haarlem en dan naar het strand van Zandvoort (± 6 km) en als ik zin heb weer terug (± 12 km). Dan drink ik altijd even een kopje koffie en/of een groot glas limo bij mijn broertje als die aan het werk is! Heerlijk dat je niet veel mensen tegen komt en echt ergens met een doel naartoe loopt. Als ik geen zin meer heb en ik bedenk me dat ik binnen ongeveer een half uurtje op het strand kan staan, dan wil ik altijd wel weer verder rennen. 

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik loop het liefst in de (na)middag of avond. Ik merk dat ik dan toch meer energie heb en het lopen me makkelijker afgaat. Wel moet ik echt minimaal 2 uur van te voren eten, want anders krijg ik mega steek.

Running Girl Jasmijn

Wat eet je voor en na het lopen?
Voor het hardlopen dus meestal 2 uur van te voren iets (meestal is dat dan lunch of avondeten) en daarna eet ik het liefst een bak kwark met een appel en rozijntjes. Als ik in de ochtend ga lopen eet ik voor het rennen het liefste een banaan of een smartbar.

Hoe motiveer jij jezelf?
Door in te plannen wanneer ik ga sporten. Zeker als ik het druk heb, plan ik sporten graag in. Zo staat RGG altijd vast in mijn agenda en daar ga ik dan ook (bijna) altijd heen, ongeacht hoe druk ik het heb. Dan kan ik er de hele dag naar uit kijken en het voelt altijd beter om wel te gaan dan niet. Ik merk aan mezelf dat als ik 1 keer niet ga, dat ik de 2e keer ook makkelijker niet ga. Dus gewoon niet toegeven aan niet gaan als je had gepland te gaan lopen, want anders blijf je het uitstellen/goed praten voor jezelf.

Running Girl Jasmijn

Wat is je favoriete runningoutfit?

I LOVE de hardloop tights van Nike! Zitten altijd goed en zakken nooit af. Dus ik loop het liefst (als het niet te warm is voor een lange broek) in een hardloop tights van Nike, een sportbeha van de H&M en qua shirt wisselt het. Dat maakt mij niet zoveel uit, het liefst wel een leuk knal kleurtje (wat er niet doorweekt uitziet als je zweet… Zweetproblems haha)!

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Eigenlijk kan ik niet zo goed kiezen, want ik vind alle runs die ik tot nu toe heb gedaan echt super leuk en ben daarna altijd mega happy! Maar als ik dan echt moet kiezen, dan kies ik voor mijn rondje dat ik heb gelopen toen ik op vakantie was naar Bonaire! Het was zo warm en normaal kan ik als het heel warm is helemaal niet zo goed rennen, maar alsof ik het hier gewoon vergeten was. Heerlijk om te rennen op vakantie en dan zeker langs de kust waar je zo de zee kan zien! Voor ik het wist was het donker en moest ik snel terug gaan rennen! 

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou niet echt met een bepaald persoon willen hardlopen. Ik voel me nooit zo charmant tijdens het lopen, maar dat boeit me bij RGG helemaal niet! DUS! Wat mij heel erg leuk lijkt is met de harde kern van RGG een keer een run in het buitenland te gaan doen en dan slapen met z’n allen in een super leuk en groot Airbnb huis! Dan na de run lekker veel eten, drinken, kletsen en lachen (daar zijn we goed in :D).

Running Girl Jasmijn

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Zorg dat de kleding die je aan hebt goed zit en goed blijft zitten. Mijn hele run kan echt verpest worden door kleding die de hele tijd afzakt, omhoog kruipt etc. Zorg ook dat je kleding niet te warm is. Ik heb het heel snel warm en zweet snel, dus als ik dan echt te warme kleding aan heb loop ik ook niet lekker. En nog een tip! Neem je hondenvriendje mee! Ik vind het altijd heel motiverend dat Bente zo veel rent, je inhaalt en je weer even gezellig gedag komt zeggen. Dan denk ik altijd: Als zij het kan, dan kan ik het ook! Dus hop, nog even door!

Super leuk om Running Girl van deze week te zijn en hopelijk tot snel op de dinsdagtraining van RGG! 🙂

2 Comments

  1. Pingback: Brooklyn Half Marathon raceverslag van Jasmijn! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*