Bommen Berendloop 6.4km!

Bommen Berendloop 6.4km!

Mijn derde Bommen Berendloop en weer in de warmte! Op één of andere manier is het altijd warm tijdens deze run en dus afzien. Maar net als vorige keren weer een leuke run! Hoe het ging lees je hier.

Vanwege het onweer en de stortbuien werden alle afstanden dertig minuten uitgesteld. Ook ik stelde mijn fietstrip naar het Stadspark uit omdat ik geen zin had om in zo’n stortbui te zitten. Rond 11:15 uur kon ik droog richting het Stadspark, waar mijn ouders en mijn broertje op mij stonden te wachten. Een aantal weken geleden deze run samen met mijn broertje gepland en vandaag was het dus zover, Race day! Hij de 10km en ik de 6.4km (4 Engelse mijl).

Op de fiets richting het Stadspark had ik het al zo ontzettend warm, dat ik gelijk mijn doelen heb bijgesteld. Niet voor een tijd gaan, gewoon lekker lopen en het plezier terugvinden in het hardlopen. Ben het namelijk een klein beetje kwijt, maar komt wel weer! Doel was dus genieten in plaats van afzien en de strijd aangaan met mijzelf.

Bommen Berendloop
Broertje en aanmoedigende ouders.

Om 12:40 uur was de start van de 10km. Mijn broertje en running girl Wilja kunnen aanmoedigen bij het eerste lusje over de atletiekbaan en in het Stadspark, daarna gelijk mijzelf voorbereid op mijn eigen run. De start van de 4 Engelse Mijl was om 13:00 uur. Samen met nog een aantal Running Girls stond ik aan de start en was ik nu al een trotse juf! Voor een paar was dit de allereerste keer deelname aan een wedstrijd, super leuk om dit mee te mogen maken.

Bommen Berendloop
Met Wilja voor de start. (zij 10km ik 6.4)

Startschot klonk en we konden los. Mijn doel was dus genieten en niet voor een tijd gaan. Ik liep daarom niet met een horloge of met mijn telefoon. Ik wou niet weten hoe ik er voorstond, gewoon lopen op gevoel. De eerste kilometers waren heerlijk tussen de bomen, wat voldoende verkoeling gaf. Ongeveer op de helft van ons parcours sloegen we af en liepen we op het parcours van de halve marathon en de tien kilometerlopers en kwam alles dus samen. Vanaf dit punt was er weinig schaduw of wind en was het echt ontzettend warm. De hele run heb ik geen idee gehad hoe hard ik liep en hoever ik nog zou moeten. Ik heb fijn om mij heen gekeken en heb kunnen genieten van het hardlopen. Al heb ik de laatste kilometer echt wel afgezien. Warm, viaduct en het rondje over de atletiekbaan deden mij niet echt goed. Mijn eindtijd weet ik helaas ik nog niet, maar de tijdwaarneming gaf aan rond de 35 minuten, nog even afwachten!

Bommen Berendloop
Finish!

Ook dit jaar dus weer een geslaagde Bommen Berendloop, ondanks de warmte. Super leuk om verschillende Running Girls aan de start te hebben zien staan en na afloop nog even te hebben gesproken, trotse juf! En blij met mijn eigen prestatie. Ik heb echt genoten en plezier gehad in het hardlopen, doel dus geslaagd! En hoe mijn broertje het gedaan heeft? Super goed! Rond de 45 minuten gefinisht incl. een voldaan gevoel!

 

One Comment

  1. Pingback: Road to Disney.. Dit was een slechte week. - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*