Berenloop Terschelling! #6

Berenloop Terschelling! #6

Over een kleine maand sta ik aan de start van de Berenloop halve marathon en afgelopen trainingsweek ging zo goed dat ik er echt vertrouwen in begin te krijgen! Hoe de afgelopen trainingsweek is gegaan, lees je hieronder.

Afgelopen maandag deed ik een dubbele training. In de ochtend liep ik een intervaltraining (6x 500m/250m ) en om meer conditionele omvang te trainen, zat ik in de avond een uur op de fiets. Echt een fijne sportdag. Mocht je gemist hebben waarom ik extra fiets naast het hardlopen, klik dan hier!

Dinsdag had ik een actieve rustdag én kon ik mijn leenracefiets ophalen! Van Liv Benelux krijg ik de kans om komende weken uit te zoeken of ik racefietsen leuk vind. Dinsdag was ik dus op het hoofdkantoor in Lelystad en kreeg ik een prachtige fiets mee. Ook ben ik ontzettend verwend met een kledingpakket. Over de fietsavonturen lezen jullie binnenkort meer.

Woensdagmiddag was het dan eindelijk zover, mijn allereerste rondje op een échte racefiets, inclusief klikpedalen! Samen met mijn vader fietste ik een fijne 48 kilometer. Onderweg hielden we het droog, maar de wind was pittig. Een mooie duurtraining richting de halve marathon!

Op donderdag nam ik bewust rust, mijn benen voelden zwaar na het fietsen en lopen stelde ik even een dagje uit. Naast twee keer dertig minuten fietsen voor woon- werkverkeer deed ik verder niet veel.

Het uitgestelde hardlooprondje moest wel op vrijdag plaatsvinden, ik wil iedere week minimaal drie keer lopen. Gelukkig kon ik tijdens werktijd en in mijn pauze een stukje rennen. 5 rustige kilometers samen met een jonge patiënt en nog 5x 200m/200m even voor mezelf.

Zaterdagochtend stapte ik direct op de hometrainer. In verband met een bruiloft koos ik voor een korte en snelle training. 5 minuten infietsen 10x 1min/1min en 5 minuten uitfietsen. Heerlijk! De rest van de dag bestond uit gezelligheid, de liefde vieren en dansen.

Zoals ik al eerder zei wil ik graag minimaal drie keer in de week hardlopen, ik geef Romy en Tim de schuld dat dit helaas niet is gelukt. Zondag heb ik mijn hardloopschoenen niet aangetrokken. Het lopen en dansen op mijn hakken hebben mijn voeten niet echt goed gedaan, met stijfheid en pijn stond ik op. En aangezien we logees hadden had ik ook geen zin om op de hometrainer te stappen. Zondag was een bonusdagje rust!

Helaas maar twee keer gelopen, maar wel veel gefietst! Duur, interval en herstel. Alles is de afgelopen week voorbijgekomen en daar ben ik dan wel weer blij mee. Trainingsweek zeven start ik in Drenthe. Samen met vriendinnetje Esther en haar 8 maanden oude zoontje ben ik een paar nachtjes weg. De hardloopschoenen zijn mee, maar geen idee of ik ze aan ga doen. Rust is soms ook de beste training.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*