Berenloop Terschelling! #5

Berenloop Terschelling! #5

Trainingsweek vijf van de tien alweer! Vijf weken dus gehad en nog maar vijf weken te gaan, tijd gaat snel! Door omstandigheden ben ik het trainen anders gaan aanpakken. Waarom? Dat lees je hier. Deze aanpak heb ik afgelopen week direct toegepast en hoe dat is gegaan, lees je hieronder.

Op maandag stond er een intervaltraining op het programma. 10x 200m / 100m, kort en krachtig! Om wat extra kilometers te maken liep ik 1.5 kilometer in ook weer 1.5 kilometer uit. Door het in- en uitlopen iets langer te maken, kon ik de training plaats laten vinden op een fijn schelpenpad in plaats van hardlopen op de stoep. Het aanzetten ging makkelijk en de training vloog voorbij, de week dus goed begonnen!

Op dinsdag had ik een actieve rustdag. Ik fietste rustig een half uurtje op de hometrainer en gaf training aan mijn meiden tijdens de Running Girls Groningen training. Geen spannende trainingsdag, maar wel een fijne rustdag die ook af en toe nodig is!

Woensdag was een fijne trainingsdag! Ik begon in de ochtend met een rondje van 4.5 kilometer hardlopen. En in de middag deed ik een duurtraining op de fiets. Ik heb een uur voor de tv op de hometrainer gezeten en net gedaan of ik mee fietste met het WK wielrennen.

Afgelopen donderdag en vrijdag waren geen spannende dagen. Het enige wat ik deed aan beweging was 2x een half uur woon-werkverkeer op de fiets en een aantal krachtoefeningen.

Zaterdag was een fijne trainingsdag! Om de omvang iets uit te breiden fietst ik eerst 15 minuten in, liep daarna 40 minuten hard en fietst weer 15 minuten uit. Zo doe ik steeds iets meer dan als ik alleen zou hardlopen en dat voelt goed.

Eigenlijk was zondag een mega rustdag. Vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heb ik sport gekeken en alleen maar gehangen op de bank, toch begon het een beetje te kriebelen, ik kan niet zo goed stilzitten. Ik ben na het eten zonder doel op de hometrainer gestapt en heb toch nog 60 minuten gefietst, met tussendoor een fijne interval, heerlijk!

Een sportief weekje dat veel energie geeft voor de volgende! Nog vijf trainingsweken te gaan tot de Berenloop halve marathon, spannend!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*