131 kilometer in maart!

131 kilometer in maart!

Het is alweer één april dus hardloopmaand maart zit er helaas weer op! Vandaag start een nieuwe hardloopmaand, maar ik blik graag nog even kort terug op afgelopen maand, maart!

In de maand maart liep ik 19 keer hard en kwam ik uit op 131 kilometer. Het is een lange tijd geleden dat ik zo’n afstand liep in één maand. Mede door de Reading halve marathon en omvang behouden voor de Boedapest halve marathon van volgende week zijn het veel kilometers geworden. Geen idee of ik in april ook zo veel zal lopen, maar maart beviel qua aantal keren hardlopen ontzettend goed en mijn lijf voelt nog prima!

Maand maart stond dus vooral in het teken van het trainen voor de halve marathons! In het begin van maart liep ik een snelle vijf kilometer tijdens de Nacht van Groningen, maar de rest van de trainingen waren langer en langzamer. Omvang blijven trainen voor en tussen de twee halve marathons in, dat was het doel. Ook tijdens mijn intervaltrainingen waren de afstanden wat langer dan dat ik normaal zou doen en de intensiteit lager dan dat ik zou willen. De trainingen waren niet te pittig en met weinig tot geen verzuring. Zware benen werken niet mee tijdens een halve marathon, maar die trainingen heb ik dus wel een beetje gemist.

Ik heb ontzettend veel zin in de hardloopmaand april! Ik loop op 9 april dus die halve marathon in Boedapest en na 9 april kan eindelijk de focus weer eens richten op kort en sneller werk in plaats van lange duurlopen. Die vind ik toch iets minder leuk dan een intervaltraining. En ik heb gewoon weer zin om verzuurde benen te voelen! De kilometers in april zullen waarschijnlijk wat afnemen, maar ik hoop ook in april minstens 19 keer te kunnen hardlopen.

Was jouw hardloopmaand maart ook zo fijn en positief?
Laat hardloopmaand april maar komen! 

One Comment

  1. Pingback: 70 kilometer in april! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*