Running Girl van de week: Natasja!

Running Girl van de week: Natasja!

Running Girl Natasja is alweer onze negentiende running girl van de week! Sinds het aanmaken van Running Girls Groningen op Instagram is Natasja één van de eersten die wij zijn gaan volgen. Met haar marathonavonturen heeft ze mij en anderen ontzettend gemotiveerd, leuk om te kunnen volgen. Ik heb Natasja twee keer gezien en twee keer tijdens de marathon (heel&half) van Amsterdam. Gillend langs de kant, duimen dat ik het goed heb omdat ik haar alleen maar ken via Istagram en gelukkig zwaaide ze terug. Een echte Running Girl die ik graag een aantal hardloopvragen stelde.

Hallo! Ik ben Natasja, 25 jaartjes jong, uit Amsterdam. Ik ben zo’n 3 jaar terug begonnen met hardlopen en sindsdien nooit meer gestopt 🙂 Ik werk momenteel fulltime als medisch analist bij de bloedbank Sanquin. Erg heftig werk soms, maar hardlopen helpt mij heel erg om mijn hoofd leeg te maken en stress kwijt te raken, heerlijk. Daarnaast werk ik nog een middagje per week bij mijn voormalig studie bijbaantje bij de broodafdeling van de lokale Albert Heijn. Ik vind dit zo gezellig dat ik na mijn studie Biomedische Wetenschappen aan de UvA ben blijven plakken 😉

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik was altijd wel sportief, paardrijden, dansen, tennis, bootcamp.. Maar ik stopte meestal na n tijdje weer, zo zonde. Maar op een bepaald moment deed ik minder en minder en werd ik ook een stukje dikker, oeps! Ik had ook totaal geen conditie en voelde me energieloos. Toen besloot ik om zélf, in m’n eentje, daar wat aan te gaan doen. Ik plukte een Asics hardloopschema van internet en begon vanaf 0 met hardlopen. De eerste week steeds 1 km en mán, wat was dat ver! Maar na 6 weken ploeteren liep ik dan m’n eerste 5 km ‘wedstrijd’. Ik deed er bijna 40 minuten over, maar ach wat, I did it! Zo’n gaaf en verslavend gevoel waardoor ik niet meer ben gestopt met lopen.

Running Girl Natasja

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?  
Ik train momenteel voor de hele marathon van Rotterdam. Deze is pas op 9 april maar ik kijk er nu al naar uit. Mijn laatste wedstrijd waarvoor ik vol voor heb getraind was de halve van Amsterdam en die ging helaas niet zoals gepland. Dus Rotterdam wordt niet alleen mijn tweede marathon maar ook een soort revanche op Amsterdam!

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ik wil heel graag ook in het buitenland hardloopwedstrijden lopen. Het liefst (halve) marathons op bijzondere of mooie plekken in de wereld, zoals bijvoorbeeld de marathon van Athene, waar deze mooie afstand vandaan komt.

Waar loop je het liefste hard?
Heel saai, door de polder, haha! Ik hou van vlakke stukken met weids uitzicht en het liefst dan nog wat koeien of schapen erbij. Lekker Hollands! Maar ik vind door het bos lopen ook heerlijk!

Running Girl NatasjaWanneer loop je het liefste hard?
Direct uit werk en dan vlak voor het eten. Dan smaakt m’n bordje avondeten nóg lekkerder en mag ik er na voldaan op de bank ploffen van mezelf met een grote kop thee en een stukje chocola 😉

Wat eet je voor en na het lopen?
Omdat ik elke dag ongeveer 8 tot 17 werk zorg ik dat ik rond 15 uur nog een bak kwark naar binnen schuif met wat fruit om zo niet om 17 uur met honger thuis te komen. Als ik toch een beetje trek heb eet ik een banaan of een rijstwafel met iets lekkers van tevoren. Op zondag is het natuurlijk hardloop dag en ga ik het liefst ’s morgens een a twee uur na mijn ontbijt lopen. Ik eet dan het liefst een flinke bak Brinta of yoghurt met banaan en rozijnen om op te gaan lopen.

Running Girl Natasja

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik probeer mezelf niet te veel te dwingen om te gaan lopen. Ik wil echt dat het ook leuk blijft. Meestal wil ik na een hele dag binnen zitten op werk wel erg graag naar buiten en m’n hoofd leeg lopen, dus dan is het makkelijk. Maar soms dan heb ik geen zin, is het rot weer of gaat het al een tijdje niet zo lekker met trainen, dan zeg ik tegen mezelf: ‘gewoon even 3 km proberen, dan mag je omkeren’, want wat is nou 3 km? Meestal wordt het rondje toch groter als ik eenmaal onderweg ben. En als ik écht niet wil, dan ga ik gewoon niet! Morgen of een andere keer beter 🙂

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik heb heeeeeel veel hardloop kleding, bijna meer dan normale kleding, haha. Maar ik loop het liefst in een mouwloos shirtje met een short, altijd matchend en in felle kleuren.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Ik denk dan toch de marathon van Amsterdam van vorig jaar! Ik had hier zo hard voor getraind en was er echt klaar voor. Het was super zwaar en ik had pijn, onderweg en de dagen er na, maar het was het allemaal waard! Een van mijn beste hardloop vriendinnetjes liep vanaf ongeveer 26 km met me mee en daar ben ik nog steeds enorm dankbaar voor! Dat moment dat ik over de finish kwam in precies de tijd die ik ook nog stiekem had gedroomd was echt perfect.

Running Girl Natasja

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Dit vind ik wel een lastige vraag! Ik hou van duurlopen en kletsen onderweg, dus ik denk dat ik meer zal kletsen dan lopen. Ik vind Marlou van Rhijn zo motiverend, inspirerend en enthousiast! Het maakt me niet uit of ik dan steeds maar 100 of 200 m zou hardlopen maar ik zou graag eens met haar trainen!

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Hou de lol er in! Wedstrijden zijn leuk maar het belangrijkste is toch echt de plezier houden in het lopen. Daar ligt voor mij altijd de echte focus. Als een training niet lekker gaat, jammer dan, volgende keer beter! Gewoon lekker lopen en genieten van de omgeving. Oh en altijd luisteren naar je lichaam! Je hebt er maar 1 en als je lang wil blijven lopen in de toekomst is het respecteren van je lijf erg belangrijk!

Ik voel me echt vereerd dat ik running girl van de week mocht zijn! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme heb kunnen overbrengen zo zwart op wit om jullie te inspireren! Mochten jullie mijn road to Rotterdam willen volgen, dan kan dit via Instagram. Hopelijk tot snel bij een hardloopwedstrijd!

One Comment

  1. Pingback: Running Girl van de week: Marleen! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*