Kwarkbollen met appel, rozijnen en kaneel.

Kwarkbollen met appel, rozijnen en kaneel.

Kwarkbollenrecepten heb je vast vaker voorbij zien komen. Je kunt kwarkbollen in allerlei variaties maken, maar de basis blijft hetzelfde. Omdat ik zelf gek ben op de combi; appel, rozijnen en kaneel maakte ik deze kwarkbollen met één van mijn lievelings combi’s! Erg makkelijk en snel om te maken en ideaal als een gezond en fris tussendoortje.

Ingrediënten: 

  • 250 gram kwark appel&kaneel
  • 150 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 250 gram bloem (of als alternatief amandelmeel)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel

Wat moet je doen:

  • Wel de rozijnen 10 à 15 minuten in warm water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appel en snij deze in stukjes.
  • Meng de kwark, eieren, bakpoeder, eiwitpoeder, kaneel, zout en kokosolie.
  • Voeg de bloem, rozijnen en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
  • Maak met twee eetlepels bolletjes van het stevige beslag
  • Leg elk bolletje op de bakplaat die bedekt is met bakpapier
  • Bak de kwarkbollen 20 á 25 minuten in de oven
  • En geniet!

Ik vind ze het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn, maar om je kwarkbollen wat langer te kunnen bewaren, kun je ze nadat ze zijn afgekoeld, invriezen. Zo gaan ze langer mee, hoef je ze niet gelijk op te eten en heb je altijd een tussendoortje in huis.

Smakelijk!

Wil jij dit tussendoortje eiwitrijker maken? Dan kun je 2 scoops eiwitpoeder (bijvoorbeeld de smaak vanille) toevoegen, proef je niets van, maar zo krijg je net wat meer eiwitten binnen.

Je boodschappenlijstje noteren? Neem dan eens een kijkje bij Schryft. Hier vind je prachtige notitieboekjes en meer!

9 Comments

  1. Pingback: runninggirls.nl is jarig! - Running Girls

  2. Pingback: Kwarkcake met appel en noten. - Running Girls

  3. Pingback: CPC Loop Den Haag! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*