Zeven tips voor hardlopen in de regen!

Zeven tips voor hardlopen in de regen!

Nederland kent veel mooie en fijne hardloopdagen, maar soms zitten er ook mindere tussen en komt het met bakken uit de lucht. Ik loop graag in de regen en stap met ieder weertype makkelijk de deur uit. Maar misschien heb jij er iets meer moeite mee. Wie weet helpen onderstaande zeven tips voor hardlopen in de regen jou om jezelf op een regenachtige dag de deur uit te krijgen!

Trek de juiste kleding aan.
Wat je aan hebt tijdens het hardlopen maakt eigenlijk niet uit, maar om hardlopen in de regen aangenamer te maken kan de juiste kleding helpen. Een goed ademend regenjack houdt je langer warm en droog en maakt de training aangenamer. Een pet dragen kan ook helpen de regen een beetje te vergeten. De regen komt niet in je ogen en houdt je hoofd langer droog. Op koude dagen houdt een pet je ook langer warm.

Plan je training.
Toch niet helemaal gemotiveerd om non-stop in de regen te lopen, plan dan je training, maar stel hem niet uit! Probeer voor jou het beste moment van de dag te zoeken om te lopen, misschien pak je een buitje mee, maar zie het als fijne verfrissing!

Plan een hardloopdate op een regenachtige dag. 
Samen door de regen is toch iets leuker dan alleen! Plan dus juist een hardloopdate op een regenachtige dag en motiveer elkaar. In je eentje kan het gewoon een stuk lastiger zijn om de deur uit te stappen.

Profiteer van de frisse lucht. 
Tijdens een regenbui zit er meer zuurstof in de lucht en is de lucht schoner, profiteer hiervan! Je zult meer lucht tot je krijgen, wat je training aangenamer maakt. Hardlopen in de zomer is heerlijk, maar als je heel eerlijk bent is het lopen in de warme en benauwde lucht niet altijd even fijn en makkelijk. Pak tijdens een regenbui dus de kans voor een training in frisse lucht!

Stamp niet te veel door de plassen. 
Blijf goed opletten als er veel plassen op de route zijn, je hebt namelijk geen idee wat er onder het water zit. Kijk dus uit voor je enkels en probeer struikelen te voorkomen! Daarnaast geven kletsnatte sokken je ook meer kans op blaren, probeer je voeten zo lang mogelijk droog te houden.

Zie het als een mentale training.
Probeer tijdens een regentraining het positieve ervan in te zien! Hardlopen door weer en wind maakt je behalve fysiek ook mentaal sterker. Tijdens je hardloopdoel kan het ook regenen, gebruik de natte trainingen om je hierop voor te bereiden.

Geniet!
Ik vind hardlopen in de regen echt heerlijk, het voelt zo voldaan na die tijd! Heb je er echt een hekel aan? Probeer het gewoon een keertje. Plan na je regenachtige run voldoende hersteltijd en beloon jezelf met een warme douche en een kop thee. Het voldane gevoel dat je na een regenachtige run hebt, werkt verslavend. Klinkt gek, maar zo werkt het bij mij wel!

Ik vind hardlopen in de regen echt heerlijk en heb er dus geen moeite mee, hopelijk helpt één van bovenstaande tips om de regen te trotseren, succes! Vergeet echter niet; regen is iets anders natuurlijk dan een onweersbui of storm. Blijf de weersverwachtingen in de gaten houden. Maar een gewone en flinke regenbui kan absoluut niet kwaad en zal je alleen maar sterker maken!

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*