Zes tips om je duurlopen leuker te maken!

Zes tips om je duurlopen leuker te maken!

Vandaag liep ik zelf niet, maar fietste ik mee met Wilja die aan het trainen is voor de Slachtemarathon. Voor een marathon moet je natuurlijk verschillende lange afstanden lopen in de vorm van een duurloop. Waarom een duurloop goed voor je is lees je hier.

Duurlopen kunnen soms ontzettend saai zijn en tijdens het fietsen/lopen kwamen we op het onderwerp van deze blog. Tips om je duurlopen leuker te maken!

 • Buddy up
  Probeer iemand zo gek te krijgen om met je mee te lopen of met je mee te fietsen zoals ik deed. Een duurloop loop je op kletstempo dus tijdens de training heb je alle tijd om gezellig bij te kletsen. Iemand laten mee lopen of fietsen hoeft niet voor je gehele duurloop. Je kunt ook afspreken dat iemand bij de laatste vijf of tien kilometer inhaakt zodat je laatste en vaak de moeilijkste kilometers gezellig zijn.
 • Route
  Kies je favoriete route en verleng deze indien nodig. Er is niets vervelender dan trainen in een saaie en motivatieloze omgeving. Kies voor een grote ronde zodat de drang om af te snijden niet van je kan winnen! Je kunt je ronde ook eerst uitmeten op afstandmeten.nl zodat je precies weet waar je loopt. Zo hoef je tijdens het lopen niet opzoek naar de route, maar kun je je focussen op het lopen.
 • Doe eens gek
  Heb je familie op duurloopafstand wonen? Loop dan eens naar ze toe! Woont de familie te dichtbij of  te ver? Stap dan eens in de trein of bus, kies je halte en ren naar huis. Een andere route, doel en omgeving werkt motiverend.
 • Neem geld mee
  Geld meenemen kan je rust geven. Het idee dat je iets te eten of te drinken kan kopen indien nodig of bijv. een kaartje voor de bus kan je een hoop gepieker en angst voor dorst of honger schelen. En zit je erdoorheen en loop je langs een ijscoman? Beloon jezelf dan!
 • Muziek
  Train je het liefst in je eentje, maar heb je wel behoefte aan wat afleiding? Zorg dan dat je playlist vol leuke en motiverende nummers staat. Mocht muziek iets te veel van het goede zijn, probeer dan eens een luisterboek. Leuke combi; trainen en je boek uitluisteren.
 • Wedstrijden
  Je lange duurlopen hoef je niet altijd in je eentje te lopen. Je kunt ook kiezen om deel te nemen aan een leuke run in je omgeving. Het geeft je extra motivatie en voor eten en drinken wordt gezorgd. Let wel op; blijf je wedstrijdduurloopje wel in je duurlooptempo lopen. Niet te hard dus!

Wie weet, helpen deze tips om je duurlopen leuker te maken!

Succes!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*