Unieke en gekke runs.

Unieke en gekke runs.

In deze blog vind je een overzichtje van een aantal unieke en gekke runs in de wereld. Soms is een gewone run niet meer voldoende en wil je wat extra’s.Onderstaande runs hebben dit allemaal! Stuk voor stuk hebben ze iets unieks, waardoor het hardlopen nog leuker wordt.

Marathon du Médoc

Le Marathon du Médoc. 

Hoe vet is dit. Wijn drinken, lekker eten en hardlopen, wat wil je nog meer? Het enige probleem (voor mij dan!) de run is 42.195(!)km lang. Je loopt van wijngaard naar wijngaard, langs kastelen, gezellige bandjes en bij de bevoorradingsposten (+/- 20 stuks) vind je niet een banaantje of een AAtje, nee, je mag je energie aanvullen met stokbrood, kaas, vlees en wijn! Dit jaar is deze te lekkere marathon op zondag 10 september en de inschrijving start één dezer dagen!

Wings for life run

Wings for life run.

Samen met nog 33 andere steden wereldwijd, op het zelfde moment starten voor een race tegen de klok. Op 8 mei 2016 start om 13:00 uur in Breda de Wings for life run. Wereldwijd start iedereen tegelijk, in sommige landen lopen ze dus in de nacht! Tijdens deze run loop je net zolang door totdat je wordt ingehaald door de bezemwagen. Een super leuke run waarbij het volledige inschrijfgeld (100%) naar ruggenmergonderzoek gaat.

disney run

Disneyland half marathon.

Deze vind ik stiekem de leukste! In het weekend van 23 – 25 september ben ik er namelijk bij! Welke afstand of dag ik loop dat weet ik nog niet, maar dat ik ga lopen in Disneyland Parijs is een feit! (Wilja, bedankt!). Naast Parijs vinden deze runs ook plaats in Florida en California. De outfit heb ik nog niet compleet, maar hardlopen in een gewone tight kan natuurlijk niet.

Safari zoo run

Safari Zoo Run Singapore.

Wilde dieren om je heen, maar je hoeft niet te rennen voor je leven, fijn! In Singapore kun je tijdens de Safari Zoo Run kiezen uit verschillende afstanden die dwars door de dierentuin lopen. Alleen al voor het shirt en de medaille wil je mee doen! De run is georganiseerd om meer bewustwording te krijgen voor het wildlife in Singapore, ook een deel van de opbrengst gaat naar verschillende organisaties die zich hardmaken voor wildlife in Singapore.

Q-music santarun

Q-music Efteling Santarun.

Iets dichter bij huis en ook in een pretpark!  De Q-santarun. Q-music organiseert al een aantal jaar de Santarun door de Efteting. Tijdens de feestdagen kom je overal santaruns tegen, maar lopen in de Winter Eftelting maakt het toch speciaal. Ik heb nog niet kunnen vinden of dit jaar de Q-santarun weer zal plaatsvinden, hou ze in de gaten!

Chocolate race

The Chocolate Race.

Lopen in Canada lijkt mij sowieso geen straf en super mooi, maar voor de beloning die je te wachten staat bij de finish loop je liever mee met deze run . In plaats van een flesje energiedrink na het finishen, wachten ze je op met een chocolade martini! Ook tijdens de run word je energie aangevuld met in chocolade gedipte aardbeien, wanneer gaan we?

Race the train

Race the Train.

Normaal ren je om de trein te halen, nu moet je rennen zodat de trein jou niet inhaalt. Op 20 augustus vind voor de 33e keer de Race the Train plaats in Tywyn, Wales. Een heuvelachtig en modderig parcours waardoor de run zwaar is. Extra leuk, supporters kunnen mee in de trein voor extra aanmoediging.

Urbantrail groningen

Urban Trail Runs.

Afgelopen vrijdag kwam er een winactie online voor de Urban Run Groningen. Naast Groningen kun je ook over de grens deelnemen aan een Urban Run. In België kun je bijvoorbeeld in Antwerpen of Brussel deelnemen aan een Urban Trail Run. Tijdens deze runs kom je op unieke locaties waar je normaal niet kunt komen of niet mag hardlopen. Ook in Nederland doen er een aantal steden mee.

Er zijn natuurlijk nog veel meer unieke en gekke runs around the world. Wie weet, binnenkort nog maar een lijstje!

4 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*