Road to.. Nog maar twaalf nachtjes slapen!

Road to.. Nog maar twaalf nachtjes slapen!

Nog maar twaalf nachtjes slapen en dan sta ik aan de start van de halve marathon van Terschelling! Spannend! Vorige week heb ik geen road to geschreven, had ik even geen zin in, sorry! Deze week klets ik jullie weer helemaal bij!

Ik loop dus over drie weken voor de tweede keer de halve marathon op Terschelling. Vorig jaar liep ik heerlijk! Geen horloge om gehad, lekker gelopen op gevoel en het mooiste van alles, mijn persoonlijk record op de halve marathon liep ik tijdens die race (2:01:12). Niet in het vlakke Berlijn of het motiverende Disneyland. Nee mijn persoonlijk record liep ik tijdens een ontspannen, uitdagende, inclusief het strand en duinen, race. Hoe dan? Hoe mijn trainingen voor die halve ging lees je hier!

De week waarin ik geen road to heb geschreven heb ik ook niet echt heel veel getraind. Ik liep twee keer hard, een duurloop en relaxloopje en ik deed zelfstandig mijn krachtoefeningen. Afgelopen week ging het trainen stukken beter en begin ik er echt weer plezier in te krijgen.

twaalf nachtjes slapen

Dinsdag trainde ik samen met Jeroen op zijn nieuwe trainingslocatie. Een garagebox in het zuiden van Groningen, echt ontzettend gaaf. Wel een stukje fietsen, maar dan heb je ook wat! Ik vind het nog steeds zo ontzettend fijn dat iemand mij eens vertelt wat ik moet doen. Dinsdag lag de nadruk op zware krachtoefeningen voor de benen en rug, fijn!

twaalf nachtjes slapen

Woensdag zou ik eigenlijk een blokje om, maar wat een spierpijn! Ik verplaatste mijn hardlopen naar de donderdag. Ook nu stond er weer een training samen met Jeroen op de planning. Omdat het vorige week niet doorging, trainde ik deze week twee keer samen met Jeroen, leuk! Om toch aan mijn hardloopkilometers te komen, koos ik ervoor om hardlopend naar de garagebox toe te gaan. Met nog aardig wat spierpijn in de benen liep ik een lastige vijf kilometer, niet vooruit te branden!

twaalf nachtjes slapen

Omdat mijn benen nog zo gevoelig en zwaar waren, stond de training in het teken van versterken van het bovenlijf en de core. Lekker buiten getraind en te gekke oefeningen gedaan, afgezien, fijn! Ik heb trouwens niet terug hard gelopen, maar geregeld dat de verkering na zijn werk langs zou rijden zodat hij mij na de training op kon pikken, timing!

twaalf nachtjes slapen

Vrijdagochtend zou ik eigenlijk een rondje hardlopen met Wilja, lang geleden! Om 09:00 uur hadden we afgesproken bij restaurant Zondag in het Noorderplantsoen. Om 08:15 uur appte ik haar dat ik nog in bedje lag, haar antwoord; ik ook! Iets wat we volgens mij nog niet eerder hebben gedaan, onze run afgezegd. Omdat ik toch de hele dag wat onrustig bleef, heb ik aan het einde van de middag een korte vier kilometer gelopen. Naast lekker lopen een beetje gespeeld met de ruimte tussen de lantaarnpalen. Aanzetten, nog een beetje aanzetten en weer rust. Niets moest, gewoon lekker lopen.

twaalf nachtjes slapen

Zondag was mijn duurloopdag! Met nog twaalf nachtjes slapen te gaan mijn laatste lange afstand voor de halve op Terschelling. De verkering weer ingeschakeld en mij een kleine vijftien kilometer buiten Groningen laten afzetten. Dit werkt voor mij zo ontzettend goed; naar huis lopen in plaats van een rondje. In een bijna rechte lijn terug richting de stad en thuis, heerlijk. Ik liep lekker, had het mentaal een beetje zwaar, maar ik heb niet gewandeld!

Het is dus nog maar twaalf nachtjes slapen, gaat veel te snel! Ik weet echt niet of ik er klaar voor ben, voor weer een halve marathon. Ik heb er wel ontzettend veel zin in, zin om af te zien en er een gezellig weekend van te maken. Volgende week krijgen jullie ook een update van Esther, kijken of zij er een beetje klaar voor is!

Liefs,

Kelly

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*