Review: Running Like A Girl! + Winactie!

Review: Running Like A Girl! + Winactie!

Voor de zomervakantie kreeg ik dit boek in de brievenbus en na een paar bladzijden lezen, was ik direct enthousiast! Of je nou een ervaren loopster bent of een startende, dit boek krijgt je sowieso van de bank af! Ik las het boek in één ruk uit en kreeg direct zin om een stukje te rennen. Hieronder vind je een uitgebreide review en een winactie. Ik mag namelijk drie boeken weggeven!

Eigenlijk lees ik niet meer zoveel. Waarom weet ik ook niet, altijd met veel plezier gedaan. Toen ik dan ook de vraag kreeg of ik na het lezen van Running Like A Girl  (geschreven door Alexandra Heminsley) een review zou willen delen, dacht ik: dan moet ik dus eerst stil gaan zitten en het boek echt gaan lezen, uitdaging! Maar ik heb van ieder hoofdstuk genoten. Running Like A Girl gaat over een startende loopster met een fantastisch doel! Het boek bestaat uit 2 delen. Deel 1; Het persoonlijke hardloopverhaal van Alexandra. Deel 2; Hardloopvragen waar bijna iedere loopster zich in kan herkennen met natuurlijk de bijbehorende antwoorden.

Na een paar hoofdstukken zat ik echt helemaal in het boek, want Alexandra en ik hadden ineens hetzelfde doel! Na wat tegenslagen en geen plezier kunnen vinden in het hardlopen maakte Alexandra een bizarre keuze; ze schrijft zich (als beginnend hardloopster) in voor de London Marathon. Vanaf dit punt was ik dus verkocht. Alexandra laat je het hele traject richting haar grote doel meeleven. En met vallen en opstaan (wat voor veel hardlopers zeer herkenbaar zal zijn) is het moment eindelijk daar.. de London Marathon!

Ook al is Alexandra haar doel groot, iedere hardloopster (welke afstand je ook loopt) of bankzitter die de wens heeft om ooit eens te gaan lopen, zal zich in het boek herkennen en ik raad dit boek dan ook zeker aan!

Herkenbare situaties, gênante hardloopavonturen, ontroerende momenten en antwoorden op veel gestelde hardloopvragen; ze komen allemaal voorbij!

Winactie!
Running Like A Girl gaf mij wat extra motivatie om van de bank af te komen en met plezier mijn hardloopschoenen aan te trekken, helemaal omdat het doel van Alexandra zo herkenbaar is! Om kans te maken op één van de drie boeken hoor ik graag waarvoor jij net wat extra motivatie nog hebt! Dit kun je delen onder de Instagrampost, onder het Facebookbericht of onder deze review, succes! De winnaars breng ik maandagavond (10 september) op de hoogte!

 

14 Comments

 1. Naar buiten gaan bij kou en / of neerslag, dat is voor mij toch altijd een drempel. Daar kan ik wel wat motivatie voor gebruiken.

 2. Ik lees momenteel meer dan dat ik hardloop Hoog tijd dat er weer verandering in komt . Ik wil het boek graag lezen!

 3. Ik hou ontzettend veel van lezen, dus een nieuw boek is altijd welkom. Daarnaast mag ik uiteraard ik graag een rondje hardlopen.
  De laatste tijd gebeurt dat lopen echter een stuk minder vaak omdat ik het lastig vind mezelf ertoe te zetten te gaan. Mede door een lichte blessure die niet echt wil overgaan en ik dus gedwongen ben alleen kleine rondjes te lopen, mede door gebrek aan een doel. Dit boek zou me dus weleens kunnen helpen nieuwe doelen te stellen (oké, misschien geen marathon, maar wellicht een halve?) en me de deur uit te krijgen.
  Ik ga zeker duimen!

 4. Van het net de straat kunnen uitrennen (wel een lange straat van ruim een kilometer, maar toch) tot op een ontspannen manier een halve marathon hardlopen…er blijkt dus hoop te zijn, maar die hele marathon daar blijf ik tegenaan hikken. Ik roep tegen iedereen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, na dat dramatische eerste loopje in de straat en dat als ik het kan, iedereen het kan…maar ik vind dat ik nu de ultieme stap naar de marathon mag gaan maken. Eigenlijk durf ik het gewoon niet, dus een beetje (veel) extra motivatie in de vorm van een boek zou zeker welkom zijn! Wie weet denk ik dan…als zij het kan, dan kan ik het ook?!

 5. Lijkt me een super interessant boek om te lezen!
  Momenteel ren ik afstanden van vijf a zes km. Graag zou ik deze afstand willen uitbreiden zodat ik ooit een keer kan en durf deel te nemen aan een 10km run ~ bucketlist! Regelmatig denk ik eraan om hiervoor te gaan trainen, alleen de uitvoering is een minder succes. Misschien is het net de power van dit boek dat mij het zetje geeft hiervoor daadwerkelijk te gaan trainen zodat ik de uitdaging van de 10km aan ga.

  Het is natuurlijk nog beter om hierbij te zeggen: – mocht ik het boek winnen beloof ik plechtig dat ik in het voorjaar van 2019 deel neem aan een 10km run

 6. Superleuk! Lezen over hardlopen helpt mij eigenlijk altijd wel in mijn motivatie. Maar wat extra is nooit verkeerd aangezien ik de komende tijd de nodige hardloopevenementen heb. Morgen de Bridge to Bridge in Arnhem, over 2 weken de 10km in Disneyland Parijs, een week later 10km op Texel, in oktober de 4mijl van Groningen, in november de Kleintje Berenloop op Terschelling en in december de Adventurerun op Ameland en de Oliebollenloop in Gorredijk. In mijn enthousiasme heb ik me overal voor ingeschreven, maar als ik dat zo zie is het best veel … En inschrijven is 1, doen is 2 dus volgens mij kan ik dat boek wel gebruiken

 7. Omdat ik heel veel bewondering heb voor mensen die zichzelf een groot doel stellen en zich daarin vastbijten zal dit boek mij zeker motiveren! Ben heel benieuwd naar haar verhaal.

 8. Oei dat klinkt als een erg goed boek!
  Ik hou van lezen en van hardlopen dus is dit boek net wat voor mij!
  Ik ren al jaren ook wel een paar halve marathons gedaan maar ik geloof dat een marathon te ver voor mij is…
  Ik hoop dat dit boek mij over de streep kan halen om ook een hele marathon te gaan lopen.

 9. Wat een toffe actie!
  Het plannen van mijn hardlooprondjes is soms wat lastig, door de wisselende diensten van mijn man (en kindjes die ik nog niet alleen thuis kan laten ). Dus leesvoer voor de avonden dat ik niet kan gaan, is zeer welkom. En dan zal de motivatie voor mijn doel, 10K, zeker komen! Ik blijf nu hangen op rondjes van 5 tot 7 km, maar wil toch echt wel wat langere afstanden en betere tijden gaan realiseren.
  Ik ga duimen!

 10. Herkenbaar, ik lees eigenlijk ook veel te weinig! Na een lange werkdag vind ik vaak lastig om de motivatie op te brengen om nog te gaan. Nu het weer sneller donker wordt, vind ik dit alleen maar moeilijker worden. Daarom kan ik dus wel wat extra motivatie gebruiken!

 11. Aaaaah heel stiekem heb ik wel de motivatie voor een rondje of twee in de week, maar de motivatie voor net dat extra rondje in de week ontbreekt helaas! Van heerlijke hardlooprondjes in Groningen ben ik nu overgestapt naar hardlooprondjes in Utrecht! Super leuke manier om zo m’n nieuwe stadje te ontdekken!

 12. Nu de blaadjes vallen, het ‘s avonds vroeg donker is en de lange broek weer aan moet kan ik wel wat motivatie gebruiken voor de trainingen voor mijn eerste Dam tot Dam en mijn eerste halve marathon op 28-10! Graag dus

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*