Running Girl(s) van de week: Paulien en Martine!

Running Girl(s) van de week: Paulien en Martine!

Running Girls Paulien en Martine beantwoorden deze week een aantal hardloopvragen. Deze hardlopende zussen trokken via Instagram (running_sisters) onze aandacht. Zussen die de zelfde passie delen en dit motiverend delen via sociale media, vinden wij leuk! Volgens ons zijn ze naast een motivatie voor anderen ook een ontzettende motivatiebron voor elkaar. Jutten elkaar lekker op om het beste uit zichzelf te halen. Wij stelden ze daarom graag een aantal hardloopvragen.

Hoi sportievelingen! Paulien (24) en Martine (25) hier. Wij zijn twee zussen met een gezamenlijke passie voor hardlopen. We zitten beide aan het eind van onze studie. Paulien is bezig met de laatste loodjes van haar master rechten en Martine is in het dagelijks leven co-assistent en dus arts in spe. De voorgaande running girls van de week zijn inspirerende dames met ieder een uniek verhaal! We zijn dan ook erg enthousiast om jullie wat meer over ons te vertellen.

Hoe zijn jullie begonnen met hardlopen?
Eigenlijk zijn we altijd wel aardig veel bezig geweest met sport. Hardlopen wanneer we zin hadden, maar vooral toen we als junioren hockeyden. We hebben zo’n 11-12 jaar gehockeyd op redelijk niveau. We kregen een trainingsschema voor in de zomervakantie en gingen dan met onze vader in Frankrijk of in Nederland door het bos rennen. Martine heeft zich 2,5 jaar geleden via de universiteit ingeschreven voor de 10km tijdens de Rotterdam Marathon om geld in te zamelen voor het Daniel den Hoed Ziekenhuis. In de drie maanden daaraan voorafgaand is haar onvoorwaardelijke liefde voor hardlopen ontstaan. Ongeveer 1,5 jaar geleden liepen we voor de grap als de drie kids (ja we hebben nog een broertje, Sietse!) de 10km tijdens de Stevensloop in Nijmegen. Ook Paulien was direct verkocht!

Running Girls Paulien en Martine

Wat zijn jullie doelen op dit moment, waar trainen jullie voor?
We zijn eerlijk gezegd heel goed in onszelf verbazen, of we nou veel of helemaal geen doelen hebben. We dagen onszelf uit door elke keer weer sneller of verder te rennen of door mee te doen aan een out of the box running evenement, zoals een obstacle run. We nemen regelmatig deel aan 10km, 15km of 10EM evenementen als uitdagingen voor onszelf, maar bovenal voor het plezier dat we eraan beleven. Met als uiteindelijke doel…wait-for-it…

Hebben jullie een hardloopdroom/wens?
…42.195km, EEN MARATHON! We hebben afgesproken samen deel te nemen aan de Rotterdam Marathon 2017.

Running Girls Paulien en Martine
Martine

Waar lopen jullie het liefste hard?
Als duidelijke toppers kiest Paulien voor Nijmegen en Martine voor Rotterdam. Wat deze steden gemeen hebben? Een rivier en bruggen, héér-lijk! Genieten van het uitzicht en een briesje. Tip: deze steden hebben beide veel mooie loopevenementen! We reizen veel binnen Nederland, wat ons in verschillende steden en dorpen hardlooproutes biedt. We love it. Overigens blijft het Amsterdamse Vondelpark ook een all time favorite en vinden we rennen op onbekend terrein altijd leuk!

Wanneer lopen jullie het liefste hard?
Als we ons in dezelfde stad bevinden, zodat we samen kunnen rennen. Met een beetje geluk worden wij als mooi-weer-lopers beloond met een zonnetje op onze bolletjes om ons vervolgens de peentjes te zweten.

Wat eten jullie voor en na het lopen?
Paulien: “Hoppa twee boterhammen met kaas erin en gaan.” Martine is wat meer van het time managen. Zij eet als het even kan minimaal 2 uur voor het rennen. Voor een evenement brengt samen pannenkoeken eten altijd goede herinneringen. Dit zorgt bovendien voor een fijne basis tijdens het rennen. Na het hardlopen zijn we niet echt kieskeurig. We drinken ieder geval veel water om de vochtbalans op peil te houden. Qua eten het liefst iets voedzaams, maar gezond, met eiwitten en koolhydraten.

Running Girls Paulien en Martine
Paulien

Hoe motiveren jullie jezelf?
Hardlopen is inmiddels deel van ons ritme, we missen het als we het niet doen. Dat gemis motiveert vanzelf. Gebeurt dat even niet en hebben we geen zin? Dan motiveren we elkaar! Al is het door een whatsappje of omdat we hebben afgesproken samen te gaan. Onderhandelen over afstand en tijd en gewoon gaan. Punt.

Wat is jullie favoriete runningoutfit?
Oh, liefde voor het winkelen voor sportkleding! Het liefst een korte tight en een singlet of t-shirt. In the end vinden we het vooral belangrijk dat het comfortabel zit. Niks is zo vervelend als schuurplekken, een broekje dat kruipt waar het niet gaan moet of een doordrenkt katoenen T-shirt.

Running Girls Paulien en Martine

Wat is jullie mooiste hardloopmemorie?
De halve marathon tijdens de CPC-loop 2016.

Met wie zouden jullie echt nog een keertje willen hardlopen?
Dafne Schippers! Zoals zij de afgelopen tijd als topper bij het EK en binnenkort in Rio haar prestaties neerzet…ongelooflijk! En als zij op het laatste moment afbelt, hopen we ons broertje weer eens te kunnen overtuigen om zijn hardloopschoenen aan te trekken.

Running Girls Paulien en Martine
Martine en Paulien

Wat is jullie gouden hardlooptip?
Omdat we het genoegen hebben met z’n tweetjes te zijn, krijgen jullie twee tips!

Tip van Paulien: Door tijdens het rennen te glimlachen maken je hersenen endorfine aan, waardoor je jezelf automatisch goed gaat voelen. Is het even zwaar? Zet je gllimlach op: Works every time!

Tip van Martine: Zonder dalen weet je ook niet hoe leuk de pieken zijn! Blijf in jezelf geloven, ook als je in een hardloopdip zit of als het even niet zo lekker gaat. Dat hebben we allemaal weleens.

Wij willen de lezers en Runninggirls Groningen bedanken! Wie weet zien we jullie bij een hardloopevenement of on the run op een andere plek, we zijn altijd in voor een praatje!

Veel liefs,

Paulien en Martine

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*