Running Girl van de week: Tamar!

Running Girl van de week: Tamar!

Running Girl Tamar traint al ongeveer twee jaar met ons mee. Elke dinsdag weer even enthousiast en geeft ze alles. De afgelopen maanden heeft ze ontzettend hard getraind en is ze echt sneller geworden. Door trouw haar duurlopen te lopen, alles te geven tijdens onze training en een dik pr op de vijf kilometer tijdens de Nacht van Groningen, is ze volgens ons helemaal klaar voor haar allereerste halve marathon. Ons steekt ze aan met haar vrolijkheid en enthousiasme wat ontzettend motiverend werkt! En daarom is Running Girl Tamar, Running Girl van de week.

Super leuk dat ik deze week de Running Girl van de week mag zijn! Toen Kelly mij vroeg was ik dan ook meteen laaiend enthousiast. Ik zal mij eerst even kort voorstellen voordat ik meteen van wal steek. Ik ben Tamar, ben 26 jaartjes jong en woon in hartje Groningen. Ik werk fulltime als assistent manager bij de ONLY, mijn tweede thuis inmiddels, naast mijn werk speel ik graag bordspellen (klinkt suf maar is het dus echt niet), kijk graag series/films met le boyfriend, hou ik van een goed boek en breng ik graag tijd door met vriendinnen. Naast al deze activiteiten wordt er natuurlijk ook nog hardgelopen, de aanleiding van het geen wat nu komen gaat.

Running girl Tamar

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Na een te leuke Batavieren Race in 2012 heb ik in een enthousiaste bui te dure Asics gekocht die vervolgens zo’n 2 jaar in de kast bleven staan, op een enkele spontane loop na. Tot 2013 heb ik altijd gevoetbald, vanwege studeren in het buitenland en vervolgens afstuderen in onze hoofdstad kwam hier een einde aan. Ik ben daarna fulltime gaan werken en kon voetbal en werk niet meer combineren dus ben toen, met mijn impuls aankoop van 2 jaar eerder, op een dinsdagavond in april 2014 via een kennisje op de training van RGG beland.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor? 
11 juni loop ik mijn eerste halve marathon in Zwolle. Deze wil ik onder de twee uur lopen. Ik gebruik hiervoor het trainingsschema uit Annemerel haar boek, een stok achter de deur ook als ik even geen zin heb om mijn hardloopschoenen aan te trekken.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Een keer op het podium belanden lijkt me toch wel echt te gek. Dit zal dan eerder bij een kleine wedstrijd zijn natuurlijk, ik ben geen Dafne. Ook wil ik graag een keer een wedstrijd lopen in het buitenland, welke maakt mij op dit moment nog niet uit.

Running girl Tamar

Waar loop je het liefste hard?
Langs het water lopen vind ik heerlijk. Aangezien ik in het centrum van Groningen woon moet ik eerst wat kilometers afleggen wil ik fatsoenlijk water zien. Vaak loop ik via het Hoornsediep richting de Hoornseplas, om vervolgens door de weilanden en het Stadspark weer terug te lopen.

Wanneer loop je het liefste hard?
Voorheen was ik in de ochtend niet vooruit te branden, dus liep ik liever aan het einde van de dag of ’s avonds. Inmiddels loop ik wat vaker in de ochtend en vind ik dat toch wel een lekker begin van mijn dag. Maar dan heb ik het over een uurtje of 10.00 en geen 08.00, dat is me toch nog echt te vroeg.

Running girl Tamar

Wat eet je voor en na het lopen?
Ga ik in de ochtend lopen dan eet ik mijn fluffy havermout of een banaan, hangt af van de duur van mijn loop, en drink twee glazen water. Zodra ik wakker word heb ik al trek, dus op een lege maag lopen begin ik niet aan. Voor de RGG training, wat dus ’s avonds om 20.00 is, eet ik vaak wat boterhammen (niet te zwaar ivm zijsteek/misselijkeheid).

Hoe motiveer jij jezelf?
De dinsdagavond training van RGG is sowieso een stok achter de deur voor mij. Hier ga ik met heel veel plezier naartoe, maar ook als ik geen zin heb sleep ik mij er toch heen aangezien ik inmiddels wel tot de harde kern behoor. Ook is het trainingsschema wat ik nu volg voor de halve marathon een enorme motivatie om de deur uit te gaan. Muziekje op en gaan met die banaan. Af en toen een nieuw kleding stuk of nieuwe schoenen aanschaffen werkt ook motiverend, ook al is het een nieuwe sportbeha uit proberen wil je het toch.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik loop graag in mijn grijze Nike short met knalroze compressie kousen van Herzog eronder. Shirts heb ik geen voorkeur, zolang het maar past bij de weersomstandigheden (en bij de rest van mijn outfit natuurlijk). Ik ren graag op mijn Adidas ultraboost tijdens een korte run en heb net weer nieuwe schoenen aangeschaft voor de langere runs, namelijk de Nike Zoomstructure 19.

Running girl Tamar
Tijdens de 4Mijl

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
De 4mijl van Groningen in 2015 die ik voor de tweede keer liep. Een dikke PR gelopen aangezien het jaar daarvoor dramatisch ging. Familie, le boyfriend en vriendinnen die langs de weg staan je aan te moedigen om vervolgens de laatste  meters af te leggen in de Herestraat. I.v.m. de koopzondag was ook onze winkel open en rende ik al joelend richting de winkel waar mijn collegaatjes op krukken stonden te brullen van enthousiasme. Ik hou ervan. Oh en de Ladiesrun in datzelfde jaar, waarbij ze omriepen dat ik eerste was geëindigd. Ik door het dolle heen (wat 3sec duurde), want ze hadden een fout gemaakt en dachten dat ik voor de 10km was gefinisht terwijl ik de 7,5km had gelopen. GENANT. Uiteindelijk 9e geworden, ook niet verkeerd.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou heel graag de 4mijl van Groningen met le boyfriend willen lopen. Ik opperde eerst een halve marathon maar daar zijn de meningen over verdeeld. De 4mijl is een mooi alternatief, dus wie weet.

Running girl Tamar
Met runningbuddy Esther

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Oké ik heb er drie, tip nummer 1: vind een hardloop buddy! Ik heb mijn hardloopbuddy Esther tijdens één van mijn eerste trainingen van RGG leren kennen (we liepen hetzelfde tempo). We bleken vlak bij elkaar te wonen en hebben toen een run afspraak gemaakt om te trainen voor de 4 mijl. Inmiddels rennen we al twee jaar wekelijks samen. Tip nummer 2: Sluit je aan bij een hardloop club. Zo heb ik door Running Girls Groningen veel nieuwe meiden leren kennen die ik nu elke dinsdag zie. We hebben dagelijks contact, we motiveren elkaar en geven elkaar tips, voornamelijk tips als het gaat om kortingen bij Nike, de Bijenkorf of what so ever haha. En tip nummer 3: een goede playlist als je alleen loopt. Ik moet muziek luisteren als ik alleen loop, van Justin Bieber hitjes tot aan Pitbull en Major Lazor, zolang het maar up tempo nummers zijn.

Wie weet zie ik je een keer op de dinsdag training van RGG!

2 Comments

  1. Pingback: De 4 Mijl van Groningen! - Running Girls

  2. Pingback: Dam tot Damloop! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*