Running Girl van de week: Silvana!

Running Girl van de week: Silvana!

Running Girl Silvana traint al jaren iedere dinsdagavond vrolijk en enthousiast mee! De eerste trainingen van Silvana waren zwaar, maar hard werken wordt beloond. De weg richting haar doelen ging niet altijd even makkelijk maar aankomende zaterdag loopt ze haar derde halve marathon en sta ik trots aan de kant om haar aan te moedigen! Ik stelde Running Girl Silvana graag een aantal hardloopvragen.

Wat leuk dat ik Running Girl van de week mag zijn! Ik ben Silvana en in het dagelijks leven werk ik bij een bank. Daarnaast ga ik graag naar concerten, ben ik het liefst op vakantie en rommel ik een beetje aan in ons huis in Groningen waar ik samen met mijn vriend woon. Ik vind het heerlijk om boeken te lezen en ga graag uit eten.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben in 2012 begonnen met hardlopen. Of nou ja, ik begon met de lessen van Evy Gruyaert en liep meer niet dan wel. Ik begon vol goede moed, kocht een leuk hardloopsetje en schreef me in voor een wedstrijd. Echter werd ik na een aantal weken niet meer beter en was de lol er wat mij betreft ook vanaf. Zo heb ik tot oktober 2014 een beetje aangemodderd, tot ik vond dat er echt wat moest gebeuren. Ik liep in al die tijd wel wat wedstrijdjes, maar kon eigenlijk niet meer dan 2 kilometer achter elkaar hardlopen. Een week voordat de 4 mijl van Groningen was heb ik op dinsdag avond meegedaan met Running Girls Groningen. Ik voelde me echt het slechtste meisje van de klas en besloot wekelijks heen te gaan. Dit ben ik altijd blijven doen, behalve als ik echt niet kan.

Running Girl Silvana

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment train ik voor de halve marathon van Zwolle. Deze is op 10 juni in (natuurlijk) Zwolle. Vorig jaar liep ik voor het eerst een halve marathon. Deze liep ik in Leiden. Helaas ging dit niet zoals gepland en daarna heb ik een lange tijd geen zin gehad om hard te lopen. Ik had niet verwacht ooit nog weer een halve marathon te lopen, maar ondertussen heb ik er al weer eentje gelopen (CPC loop in maart) en ga ik nu dus de halve van Zwolle doen. Zo spannend!

Heb je een hardloopdroom/ wens?
Mijn droom is toch wel om een keer een marathon te lopen. Ook wil ik graag een halve marathon onder de 2 uur te lopen. Ik denk niet dat het in Zwolle zal gebeuren, maar dat is niet erg. Mijn focus ligt nu op het uitlopen van de halve marathon en met een glimlach over de finish gaan. Natuurlijk wil ik wel sneller lopen dan mijn vorige halve marathon en daar zal ik dan ook voor gaan.

Waar loop je het liefst hard?
Ik loop het liefst hard in het Kardinge gebied in Groningen. Dit is bijna mijn achtertuin! Heerlijk om na een drukke dag de deur uit te kunnen stappen, een kilometer te lopen en dan midden in de natuur te staan.

Running Girl Silvana

Wanneer loop je het liefst hard?
Ik loop het liefst ’s avonds hard. Ik ben geen ochtendmens en vindt het het fijnst om na het avond eten hard te lopen. Als ik vrij ben dan wil ik ook wel eens overdag gaan, maar ik merk dat ik dat toch minder fijn vind.

Wat eet je voor en na het lopen?
Eigenlijk eet ik niets speciaals voor en na het lopen. Als ik op dinsdag avond meeloop met de Running Girls Groningen, eet ik het liefst pasta en ik drink altijd twee/ drie grote glazen ranja als ik terug kom van mijn ronde.

Hoe motiveer je jezelf?
Ik motiveer mezelf door doelen te stellen. In december mocht ik een nieuw hardloophorloge kopen als ik meer dan 120 kilometer had gelopen die maand. Daarnaast hoor ik graag ook van anderen wat ze lopen, daar raak ik zo gemotiveerd van! Ik vind het heerlijk om op dinsdag van andere meiden te horen waarvoor ze aan het trainen zijn en welke wedstrijden ze lopen. Zo doe ik mijn inspiratie op en kom ik op de leukste plekken om te lopen.

Running Girl Silvana

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik loop het liefst hard in een lange broek en een shirtje. In een korte broek heb ik altijd last van schuurplekken. Daarnaast vind ik de lange tights van Nike met brede band echt fijn. Ze zakken niet af en je hoeft je buik niet in te houden als je hem aan hebt haha. Verder neem ik zo min mogelijk mee. Ik luister nooit muziek tijdens het hardlopen en nu ik een mooi horloge heb, wil ik op de kortere loopjes mijn telefoon ook nog wel eens thuis laten.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Mijn mooiste hardloopmoment is toch wel de finish van de CPC Loop Den Haag. Ik had meegedaan aan een winactie van Annemerel en mocht meelopen! Omdat ik zo’n korte voorbereiding had en de vorige halve marathon zo zwaar was geweest, was ik bang dat ik het niet zou halen, of dat ik na de halve marathon weer een hele lange tijd geen zin meer zou hebben in hardlopen. Gelukkig ging het uiteindelijk super goed en liep ik echt heerlijk. Toen ik over de finish kwam drong het pas door dat het gewoon gelukt was zonder echt goed te trainen. Gelukkig maar, want ik had me al ingeschreven voor de halve van Zwolle, om niet een dip terecht te kunnen komen. Het besef kwam toen ook dat het me nog wel ging lukken om een keer onder de 2 uur te lopen.

Running Girl Silvana
Tijdens Running Girls Groningen training.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Als ik dan mag kiezen ga ik voor Eliud Kipchoge. Zo bizar wat hij heeft neergezet op het circuit van Monza! Ik zou graag met hem praten om te vragen hoe hij traint, hoe hij is begonnen met hardlopen en hoe hij zo ver is gekomen! Vooralsnog zijn de Running Girls gelukkig een gezellige en goede vervanging.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Blijf genieten van het lopen! Maak er geen moetje van en geniet van de omgeving om je heen! Ik heb zoveel mooie plekjes ontdekt tijdens het hardlopen en kan daar ook echt van genieten!

Bedankt voor de eer Kelly. Leuk om Running Girl van de week te mogen zijn!

Benieuwd hoe Silvana haar 3e halve marathon zal gaan? Volg haar dan op Instagram!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*