Running Girl van de week: Mariët!

Running Girl van de week: Mariët!

Running Girl Mariët is deze week onze Running Girl van de week! Mariët geeft samen met Joyce net als wij training op de dinsdagavond, maar dan in Zwolle! Iedere dinsdag van 19:00 – 20:00 uur is de hardlooptraining in samenwerking met Run2Day Zwolle. Wij stelden haar graag een aantal hardloopvragen, zodat ze naast de de dames in Zwolle ook de rest kan motiveren!

Hi! Super leuk om een keer running girl van de week te zijn. Ook ik ben een beetje verslaafd geraakt aan het rennen. Mijn naam is Mariët en alweer 27 jaar oud.  Ik kom uit Enschede, heb mijn studententijd in Groningen doorgebracht en daarna een tijdje in Den Haag en Utrecht gewoond. Maar nu sinds 2 jaar alweer, vanwege werk, woonachtig in Zwolle. Ik werk als HR adviseur en combineer dit sinds kort met 1 dag lesgeven op het HBO. Erg leuk! Daarnaast geef ik Bodypump les op de zondagochtend en hardlooptraining op de dinsdagavond aan een super leuke groep dames in Zwolle (www.instagram.com/shezrunning). Met deze dingen probeer ik alles wat ik leuk vind een beetje te combineren!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Poeh, hier heb ik echt even over moeten nadenken. Ik denk dat dit kwam door mijn vader, die altijd in de zomer ging hardlopen tijdens de stop van zijn volleybalseizoen. Ik was een jaar of 16 toen ik ben gestart. In eerste instantie gewoon mijn gympies aangetrokken en het weiland in gerend. Daarna werden er hardloopschoenen aangeschaft en vanaf toen zijn ze eigenlijk niet meer uitgegaan.

Running Girl Mariët

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor? 
Ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar ik hoop komend jaar (’17) een hele marathon te gaan lopen. Ik weet nog niet precies welke, maar vind het nu al heel spannend! Sowieso heb ik weer wat leuke hardloopevenementen op de planning, variërend van 8 t/m 21km. In April hoop ik, samen met mijn broer, de halve marathon van de ‘Two Oceans Marathon’ in Zuid Afrika te gaan lopen. Mijn broer en schoonzus zijn dit jaar geëmigreerd naar SA en het plan is om deze run samen met mijn broer te gaan doen. Ik vind het altijd erg leuk om events mee te doen. Ik doe dit vooral samen met de dames van mijn hardloopgroep of met pap.

Waar loop je het liefste hard?
Nieuwe plekken en gebieden ontdekkend met hardlopen vind ik het leukst. Dus eigenlijk overal waar ik heen ga, gaan ook de hardloopschoenen mee. Zowel in een nieuwe stad rennen tijdens een citytrip, als wel in de natuur. Ik heb een tijdje in Den Haag gewoond en ik denk dat ik toen wel het meest genoot van het hardlopen, door de duinen en langs het strand. 

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn droom was altijd door Central Park in New York te rennen. In december 2013 heb ik in mijn eentje echt een super gave stedentrip gemaakt naar NY. Ik verbleef toen naast het Central Park, dus iedere ochtend heb ik mijn schoenen aangetrokken. Zo leuk om daar tussen de locals te rennen, op de speciaal aangelegde hardlooppaden. Maar een nieuwe wens is er eigenlijk nog niet, eerst maar eens in april de 21km lopen tijdens de Two Oceans Marathon. En ik wil ooooooit een keer een hele marathon lopen, hopelijk wordt dat dus in 2017!

Running Girl Mariët

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik ben echt een ochtendloper. Helaas lukt dit niet altijd in verband met werk, maar vooral in het weekend vind ik dit heerlijk! Ik ben een ochtendmens, dus voor mij geen probleem om voor dag en dauw op te staan.

Wat eet je voor en na het lopen?
Ik loop het best op een ‘lege’ maag. Ik eet vaak alleen even een banaan van te voren of bijvoorbeeld 2 rijstwafels met pindakaas en banaan. Als ik teveel eet heb ik gauw last van steek. En niets is lekkerder om na het hardlopen te genieten van een maaltijd. Wanneer ik wat later op de dag ga lopen, ontbijt ik met een flink bord havermout met noten, fruit en rozijnen.

Running Girl Mariët

Hoe motiveer jij jezelf?
Ja, dit gaat eigenlijk van zelf. Ik vind hardlopen zo leuk, dat ik nooit tegen mijn zin ga rennen. Vooral als je merkt dat je een bepaalde basis conditie hebt, waardoor je gemakkelijk een x aantal kilometers weg rent. De regelmaat erin houden is denk ik ook een goede basis om vol te blijven houden. En er zitten vaak genoeg runs bij die voor geen meter gaan, maar gewoon die keer daarop weer die schoenen aantrekken en gaan.

Wat is je favoriete runningoutfit?
SHORTS! Zodra het kan gaat de korte broek aan. Mijn favo is die van Nike met een strak binnenbroekje.

Running Girl Mariët

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Ik denk toch wel het hardlopen in Central Park. Er lag toen ook nog een pak sneeuw, dus het was echt magisch!

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Daphne Schippers, wat is zij stoer! Maar daarnaast lijkt het me ook super leuk een keer met meiden die ik ‘ken’ van Instagram te gaan rennen, bijvoorbeeld shorty_moves. Een enthousiaste dame die mij altijd weer enthousiast maakt te gaan rennen.

Running Girl Mariët

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Zoek een maatje of een leuke hardloopgroep. Het is echt een stuk gezelliger om samen te lopen.

Wat leuk om een keer Running Girl van de week te zijn! Hopelijk kunnen we elkaar steeds meer inspireren en motiveren te gaan en/of blijven rennen. Want rennen is zo leuk! In Zwolle heb ik samen met Joyce een hardloopgroep voor meiden die het leuk vinden om samen te rennen. Iedere dinsdagavond trainen wij, lijkt dit je leuk? Train gerust een keer mee met She’Z Running. Want… samen rennen is leuker!

Groetjes,

Mariët

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*