Running Girl van de week: Erlinde!

Running Girl van de week: Erlinde!

Running Girl Erlinde is een fanatieke loopster die graag off road loopt, oftewel trailrunt! Met afgelopen zomer haar deelname aan de ASICS Beat the Sun race, kreeg zij de unieke kans om (samen met haar teamgenoten) in estafettevorm, de Mont Blanc hard te lopen. Een te gekke en unieke ervaring die niemand haar meer afpakt. Op www.run-waygirls.nl deelt Erlinde haar doelen, mening en avonturen op het gebied van hardlopen, zowel op als naast de weg. Ik stelde Erlinde graag een aantal hardloopvragen.

Hi, Ik ben Erlinde. In het dagelijks leven werk ik als jurist in Nijmegen en ik woon in Arnhem. Hardlopen is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik loop vaak en het liefst loop ik op de de trails en in de bergen, die we in Nederland helaas niet hebben ;-). Ik train bij een ‘loopclub’ en zelf geef ik soms ook trainingen. Verder schrijf ik ook nog over hardlopen op de blog: www.run-waygirls.nl.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik houd van sporten, maar hardlopen deed ik er altijd maar een beetje bij om in conditie te blijven. Ik vond het maar saai. Tot in 2011 een collega me uitdaagde om mee te doen met de Zevenheuvelenloop. Toen liep ik hooguit verder dan 5 km, het leek mij een goede stok achter de deur om te trainen voor die 15 k. In Nijmegen liep ik dus mijn eerste wedstrijd en daarna was ik verkocht.

Running Girl Erlinde

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Begin oktober heb ik mijn allereerste ultra gelopen, een 50 kilometer. In 2017 hoop ik een 80 kilometer te gaan hardlopen. Maar zover is het nog niet. Mijn mijn eerstvolgende uitdaging is de ASICS Xtrails in Houffalize, België. In december. Het zijn 3 trailwedstrijden in 1 weekend. Met een totale afstand van 50 kilometer. En flink wat hoogtemeters natuurlijk.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ooit hoop ik mee te doen aan de Barklay (Ultra) Marathon. Het is überhaupt een raadsel hoe je je kan inschrijven voor deze race. Zie de documentaire op Netflix… Het is een krankzinnige wedstrijd, waar bijna niemand de finish haalt. Maar het staat zeker op mijn bucketlist.

Running Girl Erlinde

Waar loop je het liefste hard?
Bergen vind ik prachtig en ik word zo gelukkig als ik in de bergen ben. Daar loop ik dus het liefst. In Nederland hebben we geen bergen, maar ook veel mooie plekjes om te lopen. In de buurt van Arnhem loop ik het liefst op de Posbank, in de buurt van de Stuwwal in Oosterbeek of in de buurt van Warnborn.

Wanneer loop je het liefste hard?
In het weekend. Dan heb ik meer tijd en vaak de lange duurlopen gepland staan en/of een training met mijn loopclub. Maar eigenlijk is iedere dag een goede dag om hard te lopen.

Running Girl Erlinde

Wat eet je voor en na het lopen?
’s ochtends eet ik meerstal havermout met fruit en eten. Als ik ’s avonds loop, vind ik het vaak lastig wat ik moet eten. Quinoa, kip en groeten, dat valt het beste. Ik moet niet te laat eten, want dan krijg ik gegarandeerd buikklachten. In ieder geval niet later dan 2 uur voor het lopen een maaltijd.

Hoe motiveer jij jezelf?
Door tekens nieuwe en uitdagende doelen te blijven stellen. Het liefst een beetje buiten de comfort-zone. Als ik het doel bereikt heb, geeft het zo’n boost. Dat neem ik dan ook weer mee in het dagelijks leven.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik heb niet 1 favo outfit. Het hangt sterk af van het weer en de training. Als ik op de trails loop, dan draag ik sowieso wel trailschoenen. De Gel Fuji TRABUCO 5 van ASICS zijn mijn momenteel mijn favoriete trailschoenen.

Running Girl Erlinde

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
In juni van dit jaar was ik in het ‘Mekka van het trailrunnen’: Chamonix- Mont-Blanc. Ik was daar in de eerste plaats om mee te doen aan de ASICS Beat the Sun race. Beat The Sun is een ultieme estafette race op/rond de Mont Blanc. Met waanzinnig veel hoogtemeters en met een totale afstand van ongeveer 150 kilometer. Een team bestaat uit 3 professionele atleten en 3 amateur atleten. Elk team vertegenwoordigt een deel van de wereld. Er wordt gestart bij zonsopgang en het team moet voor zonsondergang de finish hebben gehaald.

Meedoen aan BTS is niet zo makkelijk. Uit ongeveer 40.000 aanmeldingen was ik gekozen tot halve-finalist. Ik was geen finalist, maar ik mocht toch mee als reserve en uiteindelijk liep ik mee voor team East-Asia. Ik was in totaal 5 dagen voor Beat The Sun in Chamonix en het was 5 dagen stuiteren. Ik heb heel veel geweldige top- en amateur atleten ontmoet vanuit de hele wereld. Een fantastische ervaring.

Running Girl Erlinde

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Kilian Jornet. Hij is een geweldige skiër en een van de beste, zoniet de allerbeste ‘mountain ultra trailrunners’.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Begin je net met hardlopen, dan is er een goede kans dat je er geen bal aan vindt. Als je doorzet, zal je worden beloond. Het wordt echt leuk. Loop je al wat langer, dan is het goed om doelen te blijven stellen. Voor mij is dat de beste motivatie.

Nieuwsgierig geworden of opzoek naar nog meer motivatie? Volg Erlinde dan via Instagram of neem eens een kijkje op haar website.

*foto (boven) Quentin Iglésis

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*