Road to Rotterdam! Zes fanatieke Running Girls met een update!

Road to Rotterdam! Zes fanatieke Running Girls met een update!

Nooit gedacht dat ik een Road to Rotterdam zou plaatsen! Ik sta 9 april niet aan de start van de marathon van Rotterdam en ik ben ook zeker nog niet van plan om er eentje te gaan lopen, maar om mij heen zie en volg ik meiden die op zondag 9 april wel de Rotterdam marathon gaan rennen! Met zo veel respect kijk ik naar de lange duurlopen en het doorzettingsvermogen van deze meiden. En daarom vroeg ik aan Petra, Japke Janneke, Esther, Wilja, Aline en Wilske of ze een kleine Road to Rotterdam update wilden delen! Hoe gaan de trainingen en wat zijn de doelen? Hieronder vind je dus een Road to Rotterdam update van deze zes fanatieke Running Girls!

Road to Rotterdam

Petra!
Hi girls! Ik ben Petra, 27 jaar oud, en ongeveer 5 jaar geleden begonnen met hardlopen. Ik had in die tijd ernstig overgewicht, en moest heel wat kilo’s kwijt voordat ik überhaupt aan mijn opbouwschema van Evy mocht beginnen. Inmiddels ben ik in 5 jaar tijd ongeveer 50 kg kwijtgeraakt en is hardlopen voor mij echt een cadeautje: waar ik 5 jaar geleden puffend trappen op ging, heb ik nu letterlijk mijn leven en kansen terug. En dus werd het na een hand vol halve marathons tijd voor de volgende stap: dé marathon!

Vorig jaar ben ik al begonnen met een schema voor de marathon van Amsterdam, maar toen raakte ik geblesseerd. Ik heb rustig de tijd genomen om hiervan te herstellen en ben vanaf december begonnen met mijn schema richting Rotterdam. Onder begeleiding van mijn looptrainer, die ook mijn schema’s maakt, met wekelijkse bezoekjes aan de fysio én extra krachttraining ben ik nu sterker, fitter en sneller dan ooit, dus voor mijn gevoel ben ik er helemaal klaar voor: Rotterdam, kom maar op!

Road to Rotterdam

Japke Janneke!
Ik ben Japke Janneke, 26 jaar en ik doe niets liever dan lekker buiten sporten. Hardlopen is al een aantal jaren een hele grote passie en het ultieme hardloopdoel is natuurlijk een marathon lopen. Vorig jaar stelde ik mezelf dit doel voor het eerst. Ik schreef me in voor de marathon van Rotterdam 2016. Maandenlang trainde ik voor dit doel. Toch verliep deze marathon anders dan ik had gehoopt. Ik had de lat erg hoog gelegd voor mezelf. Hierdoor had ik veel last van spanningen en lukte het me niet om te genieten. Ik finishte in een tijd van 3.40.27, maar meteen daarna ging ik knock-out. Ik was veel te diep was gegaan. Ik eindigde mijn marathon dus in de medische tent. Dat was geen prettige ervaring en daarom wil ik revanche.

Ik schreef me nogmaals in voor de marathon van Rotterdam. Nu weet ik beter wat ik kan verwachten en hierdoor is er minder spanning. Daarnaast probeer ik me te focussen op het genieten onderweg en niet op de eindtijd. In mijn trainingen heb ik geprobeerd om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op deze tweede marathon. Ik heb er alles aan gedaan om zo sterk mogelijk te worden, zowel fysiek als mentaal. Dit jaar heb ik veel beter geoefend met het eten en drinken onderweg. Hopelijk heb ik daar straks profijt van. Deze laatste weken staan in het teken van uitrusten. Dit is voor mij misschien wel het moeilijkste van het hele schema.

Ik heb er zin in en ben klaar voor revanche op zondag 9 april!

Road to Rotterdam

Esther!
Hallo! Ik ben Esther Prijs. Ik ben 38 jaar en moeder van een dochter van zes jaar. Ik sport vanaf mijn vierde en kan niet meer zonder! Ik heb vijf jaar aerobicles gegeven. Fitness en hardlopen doe ik nu nog elke week. Ik heb negen halve marathons gelopen waarvan één in Noorwegen (Bergen), ik heb één keer aan de start gestaan van de 19km strong Viking Obstaclerace en een 16km trail over de Veluwezoom gelopen. En hopelijk mag ik nog meer avonturen aan dit lijstje toevoegen dit jaar, met als eerste uitdaging de Rotterdam Marathon.

Rotterdam wordt mijn tweede marathon. In oktober 2016 liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. (Na een aantal halve marathons wilde ik toch een keer de hele proberen. Ik verleg graag mijn grenzen) En dat was zo’n mooie onvergetelijke belevenis dat ik dat zeker nog een keer wilde meemaken. Het is zo’n onbeschrijflijk gevoel. Zoveel emoties door elkaar; van opgeven, trots, pijn en zo gaaf! Een lang durende roze wolk. Daarbij heb ik gehoord dat Rotterdam meer sfeer heeft dan Amsterdam dus ik ben zeer benieuwd of Rotterdam mijn eerste marathon gaat overtreffen. Je eerste is sowieso bijzonder maar Rotterdam schijnt DE marathon te zijn.

Mijn doel is weer genieten; het is al zo bijzonder dat je dit mag en kan meemaken. En niet te snel starten! Misschien gaat mijn derde marathon om mijn tijd te verbeteren.

Tot na de marathon
Lieve groetjes Esther
Road to Rotterdam
Wilja!
Hi, ik ben Wilja en ik ben aan het trainen voor mijn tweede marathon. Mijn eerste marathon heb ik vorig jaar gelopen en eenmaal over de finish wilde ik het liefst meteen nog een keer! Echt besmet met het marathonvirus dus. Mijn keus viel op de Rotterdam Marathon omdat het qua planning voor mij het beste uit kwam. Lekker trainen in de winter en de marathon lopen in de lente, dat vind ik fijn! En deze marathon stond hoog op mijn lijstje om een keer te lopen, dus de keuze was snel gemaakt!

Mijn trainingen verliepen beter dan tijdens de trainingsperiode voor mijn eerste marathon. Ik had er toen soms moeite mee om zo lang te lopen en kon er echt tegenop zien. Vooral de duurlopen vond ik tijdens deze trainingsperiode beter en makkelijker gaan. Wellicht komt dit omdat ik nu weet wat ik kan verwachten. Ik kan mij er nu beter op voorbereiden om die lange duurlopen te gaan doen. Daarnaast heb ik in februari meegedaan aan de Midwinter Marathon in Apeldoorn als test voor de marathon. Daar liep ik 25km in een mooie tijd en toen ik over de finish kwam, had ik nog genoeg energie om nog door te gaan. Dat gaf mij heel veel vertrouwen voor de marathon. Mijn doel is om onder de 4 uur te lopen. Het zou fantastisch zijn als dit zou lukken en ik ga daar ook echt voor! Ik kan niet wachten om aan de start te staan!

Road to RotterdamAline!
Hoi! Ik ben Aline, 29 jaar en ik kom uit Apeldoorn. In mijn vrije tijd (die ik op dit moment niet echt heb i.v.m. afstuderen en verhuizen) rij ik graag paard en loop ik hard. Op 9 april zal ik voor de 3de keer aan de start staan van een marathon, namelijk de marathon van Rotterdam. Vorig jaar was dit mijn eerste marathon en heeft daarom een speciaal plekje. Ik ben gaan hardlopen na het plotselinge overlijden van mijn moeder. Tijdens het hardlopen vind ik rust en voel ik mij daarna veel beter. 

Na de marathon van Amsterdam afgelopen oktober was ik niet van plan om weer een marathon te gaan lopen. Ik kreeg veel de vraag of ik weer aan een marathon mee zou doen. En dan antwoordde ik: ‘ach, misschien als ik goedkoop aan een startbewijs kan komen of er een voor mijn verjaardag krijg.’ En wat kreeg ik voor mijn verjaardag… een startbewijs! Gezellig samen met Ilonka ga ik Rotterdam lopen. Het is haar eerste keer. We trainen regelmatig samen. Dat maakt de lange duurlopen een stuk gezelliger!

Mijn road to Rotterdam is niet bepaald ideaal te noemen. Vanwege tijdnood en een forse keelontsteking heb ik flink wat trainingen moeten schrappen. Ik ben op het moment ook nog niet helemaal back on track, maar ik ga die marathon lopen. Al is het maar met 2 trainingen in de week. Ik weet zeker dat het mij gaat lukken. Mijn doel? Genieten! Het kan zo maar mijn laatste marathon zijn.

Road to Rotterdam

Wilske!
Mijn naam is Wilske, 23 jaar oud en woonachtig in Groningen. Op 9 april 2017 zal ik aan de start staan in Rotterdam voor mijn tweede marathon! Tijdens de editie van 2016 was ik volop in training voor de Slachtemarathon toen ik alle foto’s voorbij zag komen. “Dan volgend jaar maar Rotterdam!”, dacht ik. En nu is het dan bijna zover..

Om mij optimaal voor te bereiden maakte ik in november mijn trainingsschema op basis van het boek ‘Ik, hardloper’ van Stans van der Poel en Koen de Jong. Eerder heb ik met dit Sportrusten mijn eerste marathon goed kunnen uitlopen waardoor ik geen twijfels had of dit wel voldoende zou zijn voor het lopen van zo’n afstand. Wel wilde ik er deze keer een aantal langere afstanden in verwerken door iedere maand minstens één halve marathon (in wedstrijdverband) te lopen. In december startte mijn schema en, anders dan de vorige keer, kon ik mij hier met gemak aan houden! Iedere week checkte ik mijn agenda en plande de runs van die week in. Op deze manier kon ik soms ook met de trainingen schuiven en op dinsdagavond mijn intervaltraining doen met Running Girls Groningen! De langere duurlopen hebben me veel inzicht en vertrouwen gegeven. Zo fijn om te weten dat mijn lichaam deze afstanden met “gemak” aankan!

Mijn doel voor 9 april is toch wel om die sub-4 te lopen. Gezien het naar horen zeggen snelle parcours, de waarschijnlijk fijne(re) weersomstandigheden en de goede trainingen voelt het alsof het er deze keer wel in zit. Zeker wanneer ik mijn vriend en familie weer aan de kant zie staan met hun “Hup Wilske!” spandoek!

Nieuwsgierig geworden naar de meiden? Je kunt hun persoonlijke hardloopavonturen volgen via Instagram, klik op de naam om bij hun pagina uit te komen!

Petra, Japke Janneke, Esther, Wilja, Aline & Wilske

*hoofdfoto via website Rotterdam Marathon.

5 Comments

  1. Pingback: 6x raceverslag Rotterdam Marathon! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*