Review: Nike Epic React Flyknit!

Review: Nike Epic React Flyknit!

Begin maart kwam de Nike Epic React Flyknit op de markt! Een nieuwe hardloopschoen met nieuwe technologieën om het hardlopen nog aangenamer te maken. Ik kreeg de vraag of ik deze hardloopschoen wou testen voor een review en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen!

Nike Epic React Flyknit
Deze hardloopschoen is flink doorontwikkeld. Zijn voorgangers waren al lichte schoenen, maar de Nike Epic React Flyknit is 5% lichter. De bovenkant is gemaakt van Flyknit. Soepel en rekbaar waardoor het drukpunten en dus blaren doet voorkomen. De zool is gemaakt van de zogeheten React Foam en is 11% zachter dan zijn voorganger en 13% veerkrachtiger. Een lichte, soepele en veerkrachtige schoen. Met React zool krijg je dus 13% meer energie terug dan met de vergelijkbare Nike Lunarlon Foam. Ik ben benieuwd!

Nike Epic React FlyknitMijn eerste indruk
Wat een plaatje! Natuurlijk gaat het om hoe de schoen zit en loopt, maar het oog wil soms ook wat en ik krijg direct zin om ze aan te trekken! In de hand is het een lichte en soepele schoen. Door de Flyknit kom ik de eerste keer niet heel makkelijk in de schoen, maar hij zit wel direct lekker. In verband met een enkelblessure draag ik op dit moment een brace, maar zelfs daarmee kom ik in de schoen en zit de hardloopschoen lekker! Met de veters bepaal ik hoe strak ik de schoen wil hebben en ga ik direct de deur uit voor een klein rondje hardlopen.

Tijdens het inwandelen en aftasten geeft de React zool mij motivatie om te gaan hardlopen. De schoen voelt licht waardoor wandelen te makkelijk voelt en ik de drang krijg om te gaan dribbelen en hardlopen. Op de planning staat een intervaltraining waardoor ik direct alle snelheden kan testen.

Overall
Tijdens langere duurlopen draag ik een antiepronatie schoen dus weet ik niet hoe de schoen dan zit en loopt, maar voor intervaltrainingen en trainingen op tempo is deze hardloopschoen zeker voor mij geschikt. De Nike Epic React Flyknit zit goed om mijn voet en geeft geen blaren. De schoen wordt makkelijker om aan te trekken en voelt iedere keer weer licht aan mijn voeten en dat geeft motivatie. Zoals ik al zei, tijdens het inwandelen/dribbelen krijg je gewoon zin om aan te zetten. Ik ben fan!

De Nike Epic React Flyknit is beschikbaar voor mannen en vrouwen en kun je kiezen uit verschillende kleuren o.a. blauw, zwart en wit. Verkoopprijs voor de Nike Epic React Flyknit is: 149,- euro.

Ik heb niet betaald gekregen voor deze review, maar de hardloopschoen wel gekregen.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*