Review: Adidas Ultra Boost X

Review: Adidas Ultra Boost X

Een paar weken geleden kreeg ik van Adidas de Ultra Boost X. Het vernieuwde model van de PureBoost X. Vorige jaar kwam Adidas met deze nieuwe schoen op de markt en een paar weken terug lanceerde ze het nieuwste model. Ik heb nu een aantal keer getraind op de Ultra Boost X en hieronder vind je een korte review.

Adidas Ultra Boost X
Mijn eerste gedachte? Wat een gave schoen! Super kleuren, maar toch ook een beetje gek vanwege dat gat in het midden van de schoen. Het gat in de sportschoen wordt de ‘floating arch’ genoemd en geeft je tijdens je workout of  run ondersteuning en zorgt voor een natuurlijke landing. Net zoals de andere Adidas Boost schoenen zit ook in deze schoen de Boost zool. Deze zool met de Boost technologie geeft demping en geeft je bij de landing energie terug. Dus hoe meer energie jij geeft, hoe meer energie je van de schoen terug krijgt.

De fijne en lichte landing voel je tijdens het rennen. De schoen is erg licht en makkelijk weer op te tillen voor de volgende stap. Tijdens het inlopen krijg je gewoon al zin om sneller te gaan.

Sokjes! 
Vanwege het Primeknit-bovenwerk zitten de schoenen als sokjes om je voeten, ze passen zich echt aan aan je voet. Door de Primeknit voelen ze aan als sokjes. Ook tijdens het rennen blijft de schoen goed zitten. Ik schuif niet en mijn voeten komen niet over de rand als ik bijvoorbeeld door de bocht ren. Het is geen zweetstof en ook met sokken aan schuren de stoffen niet en ontstaan er geen blaren.

Ik heb de schoenen getest tijdens mijn korte runs of een intervaltraining. Tijdens duurlopen draag ik een antiepronatie schoen dus weet ik niet hoe de schoen dan zit en loopt tijdens de langere afstanden.

Ultra boost X
foto via website Adidas.

Overall
Ik ben echt super blij met deze nieuwe schoenen, ik krijg tijdens het hardlopen echt energie! Voor mijn langere afstanden draag ik dus een andere schoen, maar voor tempoloopjes of mijn intervaltrainingen zijn deze nieuwe Ultra Boost X zeker een toevoeging!

Mocht je vragen hebben mail dan gerust!

 

 

 

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*