Nog maar twee weken tot de Berenloop halve marathon!

Nog maar twee weken tot de Berenloop halve marathon!

Nog maar een kleine twee weken te gaan en ik begin het langzaam spannend te vinden. Ik zit totaal niet meer in een hardloopritme en dat maakt mij zenuwachtig. Ik heb vorige week maar twee keer een beetje hardgelopen of dat een beetje ging lees je hieronder.

Dinsdag liep ik relaxt richting het Noorderplantsoen om daar training te geven en direct even mijn knie te testen. Na de training liep ik weer terug en dat voelde eigenlijk allemaal prima. Om niet direct weer fanatiek te gaan hardlopen koos ik ervoor om woensdag een duurtraining te doen op de crosstrainer. Een uur lekker de benen laten rondgaan met een lage weerstand. Knie voelde goed!

Donderdag en vrijdag heb ik rustig aan gedaan, maar deed ik wel braaf mijn oefeningen. Rustig mijn spieren los rollen en met basic oefeningen kracht behouden. Ik nam donderdag en vrijdag extra rust omdat ik zaterdag meedeed aan een tien kilometer. Hoe dat ging lees je hier. De 10 kilometer stond al op de planning en gebruikte hem nu om te kijken hoe ik mij na en tijdens de run zou voelen. Mijn knie zeurde een beetje, maar lang niet zo erg als vorige week. Goed teken dus! Zondag sloot ik de week af met een hersteltraining op de crosstrainer. Een half uurtje lekker mijn benen rond laten gaan zonder te veel inspanning.

Dit was totaal geen spannend trainingsweek. Ik hoop dat ik de komende twee weken iets meer kilometers kan maken, om toch nog wat extra vertrouwen te krijgen in die halve marathon.

Liefs

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*