Nog maar 6 weken tot de Berenloop halve marathon!

Nog maar 6 weken tot de Berenloop halve marathon!

Met nog maar 6 weken tot de Berenloop halve marathon kan er nog van alles gebeuren! Voor mijn gevoel heb ik eigenlijk nog alle tijd en dat voelt heerlijk! Natuurlijk is zes weken helemaal niet zo lang, maar ik voel me fit en heb zin om de komende weken nog harder te trainen. Hoe mijn afgelopen trainingsweek ging kun je hieronder lezen.

Ik wou eigenlijk maandag al direct hardlopen, maar heb dit heel verstandig niet gedaan. Wel heb ik lekker 45 gefietst op de spinningfiets en veel gewandeld om de benen wat losser te krijgen.

Mijn eerste trainingsmoment na de Dam tot Damloop was woensdag. Een intervaltraining om te kijken hoe mijn benen voelde. Ik mocht niet te pittig lopen en werkte de training (inlopen, 3(3), 4(4), 3(3), 4(4), 3(3) minuten en uitlopen) netjes af. Mijn benen voelde gelukkig weer prima!

Donderdag was het echt ontzettend mooi weer en besloot ik het weekend alvast in te luiden met een relaxt blokje om. Er stond eigenlijk geen training op het programma, maar een kort lusje van vier kilometer mocht!

6 weken
heuveltraining

Vrijdag moest ik aan de bak met de beruchte heuveltraining. Inlopen richting de Kardinge bult, 26 minuten op en af en weer uitlopen richting huis. Het gaat mijn steeds makkelijker af die heuveltrainingen en ik begin het langzamerhand ook nog eens leuk te vinden!
6 wekenZondag stond er een 70 minuten duurloop op het programma. Na een hele dag uitstellen, ging ik voor het eten de deur uit. Ik stelde mijn horloge zo in dat ik alleen kon zien op hoeveel % ik van de training was en liep ontzettend relaxt door het Kardinge natuurgebied. Pas na 70 minuten bekeek ik mijn tijd en snelheid. Ik wist dat ik relaxt liep, maar 6:26min/km vond ik wel heel langzaam. Gelukkig mag dit tijdens een duurloop en liep ik heerlijk.

 

Ik heb er dus een ontzettend fijne trainingsweek opzitten. Het trainen gaat goed en ik begin steeds makkelijker kilometers te maken. Ik heb dus nog zes weken te gaan en ik ben benieuwd wat mijn trainers deze week voor trainingen verzinnen!

Tot volgende week!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*