Nog maar 18 nachtjes!

Nog maar 18 nachtjes!

Vier dagen geleden liep ik de Reading halve marathon! Ik heb ontzettend afgezien, voelde mij direct na de halve marathon verrassend fris, maar maandag en dinsdag was een trap op en af echt een opgave en ook nu voel ik mij nog niet helemaal hersteld. Maar vanmiddag ‘moet’ ik alweer hardlopen, want het volgende avontuur is alweer over 18 nachtjes!

Over 18 nachtjes loop ik samen met m’n hardloopvriendinnetje Esther de halve marathon in Boedapest! Twee jaar geleden zijn we begonnen met deze buitenlandse traditie. Na Parijs en Berlijn is nu Boedapest aan de beurt. Ik heb het parcours al even bekeken en als ik het goed heb gezien is ook deze route totaal niet vlak. Mijn bergen’trauma’ van afgelopen zondag heb ik echt nog niet verwerkt dus heel veel zin in het parcours van Boedapest heb ik nog niet. Het weekend zelf gaat briljant worden, dat weet ik nu al! Maar het idee dat ik binnenkort alweer een halve marathon ‘moet’ rennen en de route totaal niet vlak is, vind ik helemaal niets.

Maar wat ga ik doen de komende weken?

Komende weken gaat mijn trainingsintensiteit niet omhoog, maar blijf ik wel lekker doortrainen. Normaal bouw je vanaf deze periode voor een halve marathon je trainingen ook af, dus ga ik de trainingen op dit moment zeker niet opbouwen! Komende weken wordt dus rustig blijven hardlopen en mijn omvang behouden! Ik ga proberen drie keer in de week te blijven lopen en indien mogelijk een vierde keer. De drie trainingen zullen bestaan uit een intervaltraining, tempoloopje of herstelloopje en een duurloop. Tijdens de intervaltrainingen ga ik niet meer zover dat mijn benen verzuren en mijn duurlopen zullen niet te lang zijn.

Spannend zo’n korte tussenperiode. Ideaal is het niet, maar goed komt het zeker! Ik heb ontzettend veel zin in Boedapest en komende weken zal ik een update geven hoe de trainingen de komende weken zijn gegaan.

Liefs,
Kelly

 

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*