8x een mini raceverslag van de 4 Mijl van Groningen!

8x een mini raceverslag van de 4 Mijl van Groningen!

Vanwege het trainen voor de Berenloop halve marathon stond ik vandaag niet aan de start, maar was ik ontzettend hard bezig met supporteren! Naast onderstaande toppers liepen er nog zo veel meer andere bekenden mee, echt leuk om te zien! Van collega’s, tot vrienden, kennissen tot Running Girls  ik heb ze allemaal voorbij zien komen! Omdat ik zelf dus niet aan de start stond, vroeg ik deze acht meiden die normaal altijd bij mij op dinsdag trainen voor een mini raceverslagje, zie hieronder!

Hanneke
Alweer de derde keer dat ik aan de start van de 4 mijl stond. Dit keer wel een bijzondere, want mijn oudste zus deed voor het eerst mee en ik was zenuwachtiger voor haar dan voor mezelf. We waren mooi vroeg in Haren en konden zelfs nog even genieten van het zonnetje, maar wat was het warm! In het startvak schrok ik wat van mijn hoge hartslag, twijfelend of ik mijn pr wel zou halen. Na 2km besefte ik me dat dit niet ging lukken en besloot ik rustiger te gaan en te genieten. Mijn eindtijd (35:40) was best een teleurstelling, maar toen ik hoorde dat mijn kersverse man bij de EHBO zat deed dat er niet meer toe. Met hem is gelukkig nu alles goed, maar wat een helden bij de tent! Indrukwekkend om van zo dichtbij te zien dat mensen zo diep kunnen gaan. Mijn zus liep trouwens fantastisch en sneller dan ze vooraf had verwacht. Voor mij geldt: volgend jaar beter!

Illona
Dat het vandaag geen super tijd zou worden wist ik wel, was net hersteld van een blessure. Toch was ik nog wel positief want de ‘proef 4 mijl’ 2 weken geleden ging best okay. De start was niet optimaal; sprinten naar de kledingwagen en nog een eind lopen voordat ik bij de start was. Maar toen was het zover. Ik begon veel te snel, had last van de warmte en liep niet lekker. Ik heb toen vrij snel besloten om de race wel uit te lopen maar dan aangepast, met kleine stukjes wandelen tussendoor. Ondanks dat de hele race geen lekkere loop was heb ik wel enorm genoten van iedereen aan de kant die mij stond aan te moedigen. Speciaal voor Kelly, Geeske en Floor heb ik mijn pokerface nog even opgezet en lachend gezwaaid. Na afloop moest ik eerst flink bijkomen en baalde ik toch wel, maar zoals mijn familie na afloop zei ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ en daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in! En mijn eindtijd tja daar hebben wij het maar niet meer over..

Minke
De 4mijl dit jaar was mijn warmste 4mijl ooit. Na een iets wat rommelige voorbereiding stond ik samen met mijn collega’s weg te branden in het startvak, onder het genot van lekkere muziek. Tijdens het hardlopen ging mijn hartslag behoorlijk snel omhoog, dat was niet alleen vanwege de vele toeschouwers langs de kant, maar ook door de warmte en mijn iets te snelle start. Voor het eerst heb ik tijdens een 4mijl water gepakt bij de verzorgingspost, deze was zeer welkom! Het leukste van de 4mijl vind ik dat er zoveel bekenden aan meedoen en langs de kant staan, ook deze keer weer! Ik vond het een enorm gezellige loop en heb genoten van al het publiek langs de kant, de deelnemers en de (waarschijnlijk) laatste zomerse zondag van dit jaar!

Marije
Vandaag mijn tweede 4mijl gelopen. Met de bus richting Haren, tas inleveren en richting startvak samen met Tamar. Het ging opeens allemaal heel snel, ook 5min eerder gestart, maar gaan met die banaan! Eerste 1.5 km te snel gelopen waardoor het toen al erg zwaar werd. En samen met de warmte, geen goede combi. Dus toch maar een tikkeltje langzamer gaan lopen.
Onderweg veel bekenden aan de kant gezien die aangemoedigd hebben (waaronder Kelly van Runninggirls) waardoor je weer energie krijgt om verder te gaan. Zware Herebrug over en Herestraat door om vervolgens nog even een sprint erin te zetten op de Vismarkt. Gehaald!!!! Super leuke run gehad, maar echt heel zwaar en warm. Maar het was het waard!! Als afsluiter nog met een paar RunningGirls drankje gedaan en daarna lekker naar huis.

Tamar
Alles wat ik van tevoren had bedacht liep vandaag totaal anders! Op zich geen man over boord, maar hierdoor werd het voor mij wel een mentaal dingetje. Zo stonden Marije en ik vrij laat (lees: we moesten direct starten) in ons startvak en startten we 5 min. eerder dan de bedoeling was. Hoe dan? Mijn plan was om voorin het startvak te starten, maar er was geen doorkomen aan, zoveel mensen. Dan maar de eerste paar 100m slalommen. Na 1km merkte ik direct al: dit wordt een pittige! Ik had het bloedheet, ondanks dat ik me echt op het warme weer had gekleed. Had vanaf de start al een droge keel en snakte naar water. Na 3km hoorde ik het vrouwtje van Strava ook niet meer.. Ik liep op dat moment gemiddeld 4:54/km en wist direct: of ik moet nu flink versnellen wil ik onder die 31 min. komen of ik probeer dit tempo aan te houden met het idee dat ik toch nog een redelijke tijd voor mijzelf neerzet. Ik ging voor het laatste.. Echter liep ik constant met de gedachte ‘zelfs de halve marathon van Zwolle ging me beter af..’ Dat werkt natuurlijk niet motiverend. Bij iedere bekende supporter die ik tegen kwam probeerde ik wat te versnellen, maar ook zij zagen dat ik het zwaar had. Gelukkig heb ik de laatste 300m nog een sprintje kunnen trekken, maar meer zat er vandaag ook niet in. Ik heb er 32:01 min. over gedaan en in deze hoedanigheid kan ik daar alleen maar heel tevreden over zijn!! Volgend jaar staan we er gewoon weer!

Wilske
De 4 mijl van Groningen is altijd gezellig. Zowel op het parcours als langs de kant zie je veel bekenden, dat stimuleert wel tijdens het hardlopen! Waar ik normaal gesproken ga voor een PR op de 4 mijl van Groningen, was dat deze editie anders. Na de Marathon van Berlijn, die ik nog geen maand geleden liep, ben ik tijdens het hardlopen snel vermoeid. Wel was het vandaag een mooie test om te kijken hoeveel snelheid ik nog kon maken. Dat viel me niets tegen! Na 33 minuten kwam ik over de finish en wachtte me daar al snel mijn lieve vriend: nóg een voordeel van zo’n thuiswedstrijd!

Silvana
Volgende week loop ik de halve marathon in Amsterdam, dus ik had nu geen tijdsdoel. Rustig aan doen was het enige waar ik me druk over hoefde te maken. Nog nooit zo relaxed aan de start gestaan en ook nog nooit zo relaxed over de finish gekomen. Onderweg naar de start merkte ik al dat het warm was. De start ging (zoals altijd) iets te snel, dus na een kilometer heb ik wat rustiger aan gedaan om vooral niets te forceren en fit te blijven. Het was heerlijk om ook eens keer rustig aan te kunnen doen. Eenmaal over de finish kan ik voldaan terug kijken. Heerlijk rustig kunnen uitlopen en genoten van een warme 4 mijl!

Wilja
Dit was alweer de zesde keer dat ik mee zou doen met de 4Mijl en dat het fijne zesde editie zou worden had ik nooit verwacht! Het beloofde namelijk een hele warme nazomerdag te worden en de hele ochtend dronk ik al extra water om voldoende vocht binnen te krijgen. Zelfs in het startvak had ik nog een flesje water mee om nog wat te kunnen drinken. Al snel na de start had ik dorst, wat was het warm! Maar met doorzetten en gewoon gaan, ging ik de strijd aan om die 6,44km te volbrengen. Mijn eerste kilometer was veel te snel, maar uiteindelijk vond ik een tempo die ik wel een tijdje kon volhouden. Halverwege zag ik dat het goed ging en dat een PR er wel in zat, dit ging lekker! Vlak na 5km stond Kelly en dankzij haar toejuichen kon ik het laatste stukje nog lekker aanzetten. Nog één laatste bocht en een eindsprint kwam ik over de finish. Mijn eindtijd was 30:49, een PR en mijn doel van onder de 31min. gehaald! Super blij mee!

Acht verschillende meiden en acht verschillende ervaringen, zo leuk! Hoe ging de 4 Mijl bij jou?

mini raceverslag
Silvana en Wilja!
mini raceverslag
Tamar en Marije!
mini raceverslag
Minke en Hilde (traint normaal ook mee!)
mini raceverslag
Topper Silvana
mini raceverslag
Zwaaiende Hanneke
mini raceverslag
Illona!
mini raceverslag
Wilja!
mini raceverslag
Wilske en haar vriend die te snel gelopen heeft!
mini raceverslag
Silvana, Wilja, Illona, Marije, Wilske en Tamar!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*