Mijn London Marathon! #3

Mijn London Marathon! #3

Mijn 3e blog alweer over mijn trainingstraject richting de London Marathon, de tijd gaat echt veel te snel! Vorige week schreef ik dat mijn hardloopweek nog een aanrommelweek was, deze week ben ik begonnen met het schema! Hoe mijn afgelopen trainingsweek ging, lees je hier.

Afgelopen maandag stond er een rustig loopje op de planning. Mijn benen had ik al los gefietst tijdens de spinningles en na werktijd ging ik direct de deur uit om 5 kilometers hard te lopen, waarvan ik iedere laatste 200 meter van iedere kilometer even aanzette. Ik liep makkelijk en voldaan en sloot ik af met 500m uitlopen. Mijn eerste meters van mijn schema richting London waren gemaakt!

Iedere dinsdag geef ik dus training ergens in Groningen. Mijn goede voornemen is om vaker mee te trainen, maar vanwege een pittig loopweekend mocht ik van mezelf rustig meelopen, maar niet te gek! Met in- en uitlopen en een beetje meedoen met de kern kwam ik uit op 2.5 kilometer.

Woensdag deed ik qua bewegen niets! Ik merk dat ik dat best lastig vind, een hele dag niet bewegen. Ik ben eigenlijk altijd wel in beweging, maar na werktijd mocht ik van mezelf echt niets meer doen. Alleen op de bank gaan zitten met de benen omhoog.

London Marathon 3
10x 200m200m

Op de maandag en donderdag geef ik vaak nog spinninglessen. Niet ideaal, maar soms wel fijn om de benen los te trappen. Net als op maandag sportte ik 2x! Eerste 45 minuten fietsen (zeer rustig aan gedaan) en bij thuiskomst direct mijn hardloopschoenen aangetrokken voor een fijne intervaltraining. 1.5km inlopen, 10x 200m/200m en 1.5km uitlopen. De tweehondertjes gingen echt ontzettend fijn!

Op vrijdag was ik vrij en had ik ook helemaal niets in de agenda staan, best gek! Ik mocht niet hardlopen, maar om toch een beetje te bewegen ben ik samen met mijn vriend een stukje gaan wandelen.

London Marathon 3
17km duurloop!

Dit weekend stond weer in teken van aardig wat meters maken. Zaterdag liep ik eindelijk weer eens samen met mijn hardloopbuddy Wilja (rechts op de hoofdfoto). Omdat Wilja op dit moment niet verplicht meters hoeft te maken liep ik zaterdagochtend richting Wilja haar huis om vanuit daar samen verder te gaan. Samen liepen we een hele fijne en gezellige 12 kilometer. Met het heenlopen, samenlopen en teruglopen kwam ik uit op een 17km duurloop, fijn! Op zondag stond er een herstelloopje op het programma. Een rustige 6 kilometer zonder tijdsdoel of druk. In de miezerregen liep ik lekker ontspannen en vlogen de kilometers voorbij.

Ik ben erg blij met afgelopen trainingsweek en kijk uit naar de volgende!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*