Mijn London Marathon! #22

Mijn London Marathon! #22

Vorige week was mijn allereerste taperweek en dat was even wennen. De kilometers gingen omlaag, maar de intensiteit bleef nog fijn hetzelfde. Hoe mijn afgelopen trainingsweek is gegaan lees je hier.

Maandag was mijn allereerste taperdag! Door een té hectisch Rotterdam-supporter-weekend koos ik een actieve rustdag en genoot ik van het prachtige weer tijdens een uurtje wandelen.

Op dinsdagavond liep ik hard richting de Running Girls Groningen training, maar voelde ik er niet voor om mee te doen. Ik heb gewoon training gegeven en met heen- en terugrennen toch wat kilometers gemaakt.

Ik weet niet waar ik woensdag last van had, maar het lopen ging echt niet. Hoe heb ik ooit 35km met ‘gemak’ gelopen en waren de 6.5km die ik afgelopen woensdag liep zo ontzettend zwaar. Snel vergeten en terug blijven denken een de trainingen die wél goed zijn gegaan.

Donderdag heb ik zo min mogelijk bewogen, een echte rustdag dus. Wel ben ik supporter geweest bij de UMCG sportdagen. Afgelopen jaren heb ik altijd meegedaan, maar omdat ik zo kort voor London geen blessure wil oplopen, was ik op dag 1 van het sporttoernooi een fanatieke supporter. (Voor wie het wel weten: mijn collega’s zijn 2e geworden bij het zaalvoetbaltoernooi, yeah!)

Afgelopen vrijdag liep ik een lange duurloop. Een stuk korter dan afgelopen weken/maanden, maar 20 kilometer is nog steeds een aardig eind. De eerste 10 kilometer liep ik tegen de wind in en waren best pittig. De kilometers terug met wind in de rug liepen erg aangenaam en de kilometers vlogen voorbij.

Mijn loslooprondje deed ik zaterdag in een andere omgeving. Mijn vriend wou graag mountainbiken rondom Gasselte, dus liep ik daar mijn rondje hard. Tijdens een rustige vijf kilometer heb ik geloof ik alle seizoenen gehad. Zon, storm, regen én sneeuw (!). April doet echt wat ie wil.

Zondag heb ik echt niets gedaan. Op de bank gezeten en sport gekeken, volgens mij ben ik de deur niet eens uit geweest, gebeurt mij niet vaak!

Nog maar een kleine twee weken te gaan en ik begin er echt zin in te krijgen! Laat die London Marathon maar komen! Hoe mijn 2e taperweek is gegaan lees je volgende week.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*