Mijn London Marathon! #19

Mijn London Marathon! #19

Maandenlang ben ik in mijn hoofd al bezig met die ene Marathon, maar qua trainingsschema ben ik nu 19 weken bezig. Nog vijf weken te gaan en ik begin er zin in te krijgen! Hoe mijn afgelopen trainingsweek ging, lees je hieronder.

Op maandag loop ik eigenlijk nooit hard, maar heb ik een actieve rustdag. Tijdens een actieve rustdag probeer ik mijn benen wel te laten bewegen en mijn conditie te prikkelen, maar inspannend is het niet. Afgelopen maandag vond ik een half uur op de crosstrainer mentaal zo zwaar, mijn 30 kilometer duurloop van vorige week ging makkelijker!

Dinsdag gaf ik hardlooptraining in het stadspark. Vanaf mijn huis is dat 5km hardlopen, lekker kilometers maken dus! Tijdens de training liep ik zelf rustig mee. Totaal liep ik een fijne en makkelijke 14km op duurlooptempo, heerlijk!

Afgelopen woensdag hield ik een verplichte rustdag. Mijn rechtervoet voelde wat stijf, dus heb ik bewust gekozen om de crosstrainer en het traplopen in de sportschool over te slaan. Ik had veel afspraken, verdeeld over de stad, dus door het vele fietsen toch nog wat bewogen. Extra leuk; woensdag tekende ik bij de KVK voor mijn eigen onderneming. Runninggirls.nl en alles wat erbij komt kijken is een hobby, maar is nu ook écht een uit de hand gelopen hobby! De vraag of ik dit nu fulltime ga doen werd vorige week vaak gesteld, maar nee, het blijft een hobby en ik ga niet minder uren in het UMCG werken.

Donderdag stond er een zeer rustige en makkelijke training op het programma. 6km hardlopen en iedere laatste 200m van elke kilometer even aanzetten. Fijn, maar totaal niet inspannend! Voelde me tijdens het lopen en nadien echt fit.

Omdat ik zaterdag een halve marathon op de planning had staan en hier het plan had om er een iets snellere duurloop van te maken, had ik vrijdag echt een rustdag. Ik heb ontzettend genoten van het mooie weer én mijn eerste ijsje van dit jaar!

Zaterdag was wedstrijddag! Mega zenuwachtig, maar zo blij met het resultaat! Hier lees je hoe de Leekster Lente Loop halve marathon ging!

Zondag stond ik nieuwsgierig op. Hoe zouden mijn benen zich voelen na de geleverde inspanning van gisteren? De ochtend ging niet helemaal soepel, mijn benen voelden toch wat stijf, maar het loslooprondje aan het einde van de middag viel reuze mee. Geen zware benen tijdens het hardlopen en de hartslag bleef mooi laag.

Een zeer fijne trainingsweek die veel vertrouwen geeft richting London! Nog vijf weken te gaan en ik voel me fit en in vorm. Zin in de komende weken.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*