Mijn London Marathon! #15

Mijn London Marathon! #15

Trainingsweek 15! Ik liep deze week veel kilometers en nam ook lekker veel rust. Hoe mijn afgelopen trainingsweek, ging lees je hier.

Maandag was dit keer absoluut geen rustdag. Ik sliep een nachtje bij Tim (broer), die ook van hardlopen houdt. Helaas is hij herstellende van een blessure, maar dat komt voor mij goed uit. Tim loopt normaal namelijk een stuk sneller (38:50 op de 10km) en dan was het niet altijd even leuk om samen te trainen. Omdat hij nu in een opbouwende fase zit qua hardlopen en er een training op zijn planning stond die ik wel ging volhouden, liepen we maandagochtend gezellig samen door Amsterdam. De training; 12x 3 minuten aanzetten / 1 minuut wandelen, lekker!

Op dinsdagavond gaf ik (zoals iedere dinsdagavond) de Running Girls Groningen training. Sinds ik voor de London Marathon train, loop ik iedere dinsdag richting de locatie waar ik training geef en deze keer was dat in het Stadspark. 5km heen, training geven/beetje meedoen en 5 kilometer terug.

Woensdag deed ik echt helemaal niets! Wat een ontzettende fijne rustdag, mocht ook wel want ik had mijn duurloop een dagje vervroegd.

Ik wou altijd nog een keertje naar mijn vriendinnetje Esther in Delfzijl hardlopen. Eigenlijk stond deze duurloop gepland voor vrijdag, maar omdat de wind ging draaien heb ik hem verschoven naar donderdag. Van A naar B met wind in de rug is toch aangenamer. Donderdag liep ik dus mijn lange duurloop van Groningen naar Delfzijl (28km) en ik heb van iedere kilometer genoten. Ik liep zo makkelijk en lekker.

Vrijdag was een mega rustdag. Ik heb welgeteld 407 stappen gezet. Heerlijk! Benen voelden goed, maar toch wat kramp onder mijn voet, waardoor ik mijn herstelloopje verschoof naar zondag.

Zaterdag was een leerzame (Sportmedisch Symposium in Thialf), gezellige (aansluitend WK Sprint gekeken in Thialf), maar geen hardloopdag. Op wat meespringen en hossen met het Dweilorkest na heb ik weinig beweging gehad.

Afgelopen zondag koos ik voor een 2e duurloop. Het weer was zo lekker, daar moest ik gebruik van maken! 10.5km door het mooie en zonnige Groningen. Eigenlijk stond er een rondje van 7 op het programma, maar omdat ik mijn eerste duurloop een dag eerder liep dan gepland, was ik voldoende hersteld en kon ik deze training iets uitbreiden.

Een sportieve week dus met als eindtotaal 58.5km. En daar ben ik zo ontzettend trots op! Er zijn maanden geweest dat ik dit niet eens in 4 weken liep. Ik had gelukkig wat dagen vrij, waardoor ik echt helemaal niets hoefde te doen en ik goed kon herstellen na iedere inspanning. Ik weet niet of ik deze afstand de komende weken ook ga lopen, maar dat hoeft ook niet! Zin in komende trainingsweek, het wordt heerlijk weer en er staan leuke trainingen op het programma. Hoe mijn 16e trainingsweek is gegaan, lees je volgende week.

*hoofdfoto: oeps.. drie molenfoto’s in 8 dagen, zie Instagram!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*