Mijn London Marathon! #14

Mijn London Marathon! #14

Mijn 14e trainingsweek richting de London Marathon zit er alweer op! Ik heb nog 10 weken te gaan, tijd gaat nu echt snel! Nog 10 hele weken om te trainen voor de marathon, spannend! Ik heb er tot nu toe eigenlijk wel vertrouwen in, volgens mij lig ik super goed op schema. Hoe mijn 14e trainingsweek ging, lees je hier.

Maandag was zoals iedere maandag een actieve, maar dan zonder hardlopen. Wel stond er fietsen, krachttraining en veel wandelen op het programma. Het fietsen doe ik binnen op de spinningfiets, niet te snel of pittig, eigenlijk alleen de benen lekker 45 minuten losfietsen. Wat voor krachttraining ik doe kom ik later een keertje op terug!

Ook afgelopen dinsdag liep ik half mee met de Running Girls Groningen training. Naast het training geven liep ik af toe een rondje mee. Met heen en terug rennen kwam ik op een fijne zes kilometer.

Woensdag was intervaldag! 1 kilometer inlopen, 6x 800m aanzetten (4:45min/km gemiddeld) / 200m wandelen en weer 1 kilometer uitlopen, heerlijk! De wind was best pittig, maar de training ging super goed!

Op donderdag had ik weer een actieve rustdag. Ik zat 45 minuten op de spinningfiets en werkte aan mijn corespieren. Helaas doe ik dit echt te weinig! Komende weken moet ik hier van mezelf echt aan gaan werken. 10 weken is voldoende tijd om mijn corespieren sterker te krijgen.

Vrijdag was duurloopdag! Vanwege een vol weekendprogramma plande ik mijn lange duurloop op vrijdag in plaats van zaterdag. In prachtig en warm weer liep ik een heerlijke 25.5 kilometer. De warmte was echt even wennen, maar in London kan het ook warm zijn. De duurloop ging echt ontzettend goed en dat geeft enorm veel vertrouwen!

Zaterdagochtend heb ik mijn training helaas in moeten korten (iets te lang Netflix gekeken op de bank, dom..), waardoor mijn herstelrondje 5km werd in plaats van de gepland 8km, maar dat is oké. Benen voelden goed na gisteren, wel in het begin een beetje stijf, maar na een half uurtje hardlopen was de stijfheid weg.

Normaal doe ik mijn herstelrondje op zondag, maar nu was zondag een rustdag! Vroeg in de ochtend vertrok ik met onze auto (met mijn fiets achterin) richting Amsterdam om lekker een dagje en nachtje te genieten van onze hoofdstad. Mijn broer(tje) woont in hartje Amsterdam en na een dagje toerist zijn in Amsterdam (Tim moest eerst werken) sloten we de dag samen gezellig af. Ik nam mijn fiets bewust mee om mijn benen en voet (af en toe wat last van mijn rechtervoet) rust te geven, ideaal! Op zondag had ik dus weer een actieve rustdag, zo fijn. Hangen en niets doen is ook helemaal niets voor mij.

Mijn 14e trainingsweek richting de London Marathon was echt een goede. Ik heb gewoon zin in trainingsweek 15. Hoe die ging lees je volgende week.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*