Mijn London Marathon! #11

Mijn London Marathon! #11

Trainingsweek 11 was helaas de eerste week die niet helemaal fijn was. Ik liep minder dan gepland en had mijn eerste piekermoment. Hoe mijn trainingsweek ging, lees je hieronder.

Op maandag had ik weer een fijne actieve rustdag. Spinning, rustige krachttraining en veel wandelen. Fietsen voelt altijd zo fijn, niet te gek qua belasting, maar toch een trainingsprikkel.

Mijn London Marathon 11
Running Girls Groningen in de sneeuw!

Afgelopen dinsdag sneeuwde het volgens mij in heel Nederland. Ook in Groningen lag flink wat sneeuw, zo leuk! De Running Girls Groningen training was in het Stadspark en die heb ik met wat aanpassingen gewoon door laten gaan, bijzonder! Normaal is het pikkedonker, nu was alles ‘verlicht’ door de sneeuw. Training dus deels aangepast in verband met wat gladheid, maar hardlopen ging eigenlijk prima. Omdat ik zelf niet durfde te fietsen ging ik hardlopend richting Stadspark, deed rustig mee en rende weer terug. Ik liep uiteindelijk 11.5 fijne kilometers door de sneeuw.

Woensdag was een heerlijke rustdag. Vrij weinig gedaan qua bewegen, wel lekker even door de sneeuw gewandeld.

Helaas had ik donderdag verplicht een extra dag looprust. Afgelopen dagen/week heb ik wat last van pijntjes gehad aan de onderkant van mijn voet (wat direct gepieker met zich meebracht). Ik werk gelukkig in het Sportmedisch Centrum (UMCG), dus vroeg ik één van mijn collega’s (sportfysiotherapeut) voor een kleine check. Geen paniek, misschien wat overbelast, kijken wat een extra rustdag doet en vanuit daar weer doorpakken. Ik heb dus op donderdag heel braaf niet hardgelopen, maar wel even op de spinningfiets gezeten.

Om mijn voet nog wat extra rust te geven deed ik vrijdag niets. Niet gewandeld, niet gefietst en ook niet aan mijn core- of beenspieren gewerkt. Echt even rust voor het hele lichaam en dat had effect!

Mijn London Marathon 11
Duurloop!

Op zaterdag stond namelijk mijn lange duurloop gepland en die heb ik gewoon gelopen zoals die op de planning stond. Mijn voet voelde goed en ik had naar drie dagen looprust mega veel zin om weer hard te lopen! Echter waren de weersvoorspellingen doffe ellende en zou ik sinds weken weer een duurloop in mijn eentje moeten lopen, toch wel een beetje spannend. Uiteindelijk was alle spanning voor niets. Ik liep 22.5km lang heerlijk in de non-stop regen en heb nergens last van gehad, zelfs mentaal niet! Zo blij met deze duurloop, geeft vertrouwen.

Met toch wat spanning stond ik zondag op, zou mijn voet oké zijn of zijn er toch wat pijntjes door de duurloop van zaterdag? Alles was bij het opstaan gelukkig prima! Einde van de middag liep ik een heerlijk herstelrondje.

De trainingsweek liep dus net even anders dan gepland, maar kan gebeuren! Wel was dit de eerste keer dat ik richting London een training over heb geslagen, maar zal voor nu echt geen effect hebben op de rest van het traject. Niet toegeven aan de pijntjes en er mee doorlopen wel. Dus blij dat ik gekozen heb voor die extra rustdag afgelopen week.

Zin in een nieuwe trainingsweek, met als afsluiter een 25 (!) kilometer tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn.

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*