Mijn hardloopdoelen voor de maand december!

Mijn hardloopdoelen voor de maand december!

Hardloopjaar 2018 is bijna om, maar ook voor de hardloopmaand december stel ik graag een aantal hardloop gerelateerde doelen op. Vorige maand was mijn doel vooral herstellen van de halve marathon op Terschelling en mijn schema maken richting London. Welke hardloopdoelen ik heb voor december lees hieronder.

169 kilometer lopen!
Dit is best een heftig doel! Op dit moment heb ik 831 kilometer gelopen in 2018 en ik moet er dus nog 169 om de 1000 kilometer aan te tikken. Iets wat ik graag wil proberen! Afgelopen weken liep ik wekelijks gemiddeld 38 kilometer en ik heb nu nog 4 weken en 3 loopdagen te gaan. Mijn schema heb ik niet aangepast op dit doel, maar indien nodig zal ik mijn warming-up van een training iets uitbreiden. Ik denk dat dit haalbaar is, helemaal omdat mijn duurlopen langer worden aankomende weken, spannend!

Alles leren en lezen over de marathon!*
Ik vind dit onderwerp zo ontzettend interessant en kan er nog zo veel over leren! Voorheen had ik er niets mee, maar ik wil alles snappen en weten! Ik ben hardlooptrainer en heb voor veel meiden schema’s etc. gemaakt voor verschillende afstanden (waaronder marathons), maar naast de basis wil ik mij wat meer verdiepen in voeding, oefeningen en gewoontes die erbij komen kijken als je traint voor een marathon. Niet om dwangmatig te worden, puur uit interesse en kijken waar ikzelf iets aan heb!
* Dit doel heb ik letterlijk geknipt en geplakt, maar vorige maand helaas niet aan toe gekomen. Ga ik deze maand veranderen! 

Krachttraining toevoegen in het schema en natuurlijk uitvoeren.
Naast kilometers maken wil ik graag basic krachttraining toevoegen in mijn schema. Niet te zwaar trainen, maar wel functioneel. Waarom krachttraining goed is voor lopers kom ik later nog een keertje op terug.

Vaker meetrainen met mijn eigen Running Girls Groningen trainingen!
Dit doel had ik ook de vorige maand en wil ik steeds meer gaan toepassen dus heb ik hem ook deze maand voor mezelf opgesteld om hier ritme in te krijgen! Ik wil wel gewoon training blijven geven, maar Running Girls Groningen is ontstaan om mezelf meer te motiveren. Ik loop echter al jaren niet meer mee en dat ga ik nu een beetje aanpassen! Warming-up, loopscholing, losmakende oefeningen, etc. zal ik blijven geven, maar tijdens de kern hoop ik zelf steeds meer mee te kunnen lopen.

Vier doelen voor deze laatste hardloopmaand van 2018!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*